O femeie nu are copii din mai multe motive: poate își dorește, dar din păcate întâmpină probleme medicale sau poate că a decis că nu vrea să fie mamă. Indiferent de motive este bine să nu judeci și să nu rănești aceste femei cu întrebări indiscrete. 

Citește în continuare 7 lucruri pe care nu ar trebuie să i le spui unei femei, care nu are copii, sugerate de andreearaicu.ro

1. „Nu știi ce pierzi!”

Este adevărat odată ce devii mamă, descoperi niște aspecte ale vieții pe care nu le-ai mai întâlnit niciodatăÎți dai seama  a avea un copil este minunat și ești total îndrăgostită de noul tău stil de viață și noua ta identitate de părinte.

Cu toate acesteaîți poți împărtăși entuziasmul și fără  o faci pe altă femeie  simtă  „ratează” ceva ce tu trăiești deja. Poate  femeia respectivă știe ce presupune, în mare, maternitatea, și preferă  nu experimenteze acest lucru momentan (sau deloc, ceea ce este la fel de ok).

2. „Ai fi mai fericită cu un copil!”

Fericirea arată diferit pentru fiecare dintre noi. Unele femei se simt împlinite atunci când propriul copil le îmbrățișează, altele simt fericire atunci când călătorescîncep un proiect profesional nou sau gătesc un tort sofisticat.

Dacă tu ești fericită fiind mamaexprimă acest lucru fără  îi spui altei persoane cum crezi tu  ea ar putea fi mai fericită. Fericirea este ceva personal.

3. „O  te răzgândesti și va fi prea târziu!”

Alegerile personale se numesc așa pentru  singură persoană care le poate face este cea în cauza. Indiferent cât de bine cunoști pe cineva, nu poți afirmă cu certitudine ce decizii va lua pe viitor. Poate  prietenăsora sau colegă ta nu se va răzgândiȘi chiar dacă o va face, acest lucru nu te privește pe tine sau pe altcineva.

4. „Timpul trece, așa  grăbeștete…”

Orice femeie știe deja  vârstă influențează sarcina din multe puncte de vedere. Cu cât naști mai târziu, cu atât complicațiile au mai multe șanse  apară. Este o realitate, însă nu trebuie  le reamintești aceste lucruri tuturor femeilor fără copii pe care le cunoști. Le-ai putea răni sau le-ai putea crea anxietate.

5. „Ești egoistă!”

Multe persoane cred  a nu face copii reprezintă o dovadă de egoism. Totuși, motivele pot fi atât de multeîncât o supoziție de acest tip poate răni foarte tare femeia care primește această replică. De aceea, este mai bine  nu o folosești niciodată!

6. „Ți-e frică  nu îți strici silueta?”

Dasarcina este un eveniment foarte solicitant pentru corpul oricărei femei. Greutatea fluctuează destul de mult, pot apărea vergeturi, celulita și cicatrici. Aceste modificări pot fi intimidante, însă nu au niciodată legătură cu teama de a nu „strica silueta”. Este o afirmație răutăcioasă, pe care ar fi bine  nu o folosești față de nicio femeie.

7. „Ce vei face la bătrânețecând vei rămâne singură?”

Planurile de viitor sunt diferite pentru fiecare femeie în parte. Unele visează  călătorească în toată lumea când ies la pensie, altele  se apuce de acel hobby de care nu au niciodată timp.

Întradevăr, unele se vizualizează înconjurate de copii, nepoți și strănepoți, altele se imaginează doar alături de partener sau de o pisica drăgălașă. Acest lucru depinde strict de dorințele fiecărei persoane, așa  nu face supoziții despre viitorul altei femei.

Sursa

Distribuie articolul: