A fi un antrenor cu adevărat bun, este o artă și o raritate. Contează foarte mult ca atunci când mergi la un antrenor, el să te ghideze, să te corecteze dacă e nevoie, să te motiveze atunci când simți că nu mai ai puteri, dar și să te scoată din zona de confort. În caz contrar, rezultatele dorite nu vor fi obținute atât de rapid. Toma Ghibaltovschi cunoaște totul de la A la Z în tot ceea ce înseamnă un antrenament productiv și sănătos. Dacă de obicei el scoate clienții săi din zona de confort, data asta l-am provocat noi, pentru a ne oferi mai multe detalii despre sport, alimentație și alte curiozități. 

Istoria lui Toma cu sportul începe din copilărie, când de fapt a fost eliberat de la orele de educație fizică și medicii insistau ca el să evite acest gen de activități, dar dorința arzătoare a demonstrat viceversa. A practicat mai multe tipuri de activități, până a înțeles că sala de forță îi oferă maximă plăcere și satisfacție. Cât era elev, a început să frecventeze sala de forță, ca mai apoi să continue studiile în acest domeniu. A mers la București și a învățat kinetoterapie, ceea ce-i oferă un plus mare la antrenarea clienților. „Un antrenor cu studii în domeniul kinetoterapiei va avea mai multe cunoștințe de anatomie, biomecanică și fiziologie, care îi oferă dreptul de a diagnostica un client și a propune un plan de tratament al posibilelor afecțiunii. În arsenalul lui vor fi mai multe tehnici și servicii pe care le poate aplica”, spune Toma.

Sculptează corpurile umane într-un mod atent, cu grijă maximă, punând accent pe disciplină. Este sigur că fără ghidarea unui antrenor, nu suntem predispuși să realizăm același volum de efort fizic, unii chiar ar putea să renunțe. Se dedică totalmente atunci când antrenează pe cineva, nu doar oferă indicațiile necesare, dar motivează și de ce este nevoie să faci un anumit tip de exercițiu.

Cu timpul, antrenorul îți devine cel mai bun prieten.

Pentru a obține rezultate frumoase, nu este necesar doar de a frecventa sala de forță, trebuie să întreții o relație de prietenie cu antrenorul, care se bazează pe încredere, respect și comunicare. Anume aceste trei componente se află la temelia antrenamentelor productive, rezultatelor deosebite și plăcerea de a veni la sala de forță. „Consider că relația dintre antrenor și client este unul dintre cei mai importanți factori când vine vorba de rezultate”, menționează antrenorul.

Despre maratoane organizate pe social media

O tendință în ultima perioadă este organizarea diverselor maratoane destinate slăbirii în timp record, toate fiind contra plată. „Studiile spun că avem nevoie de minim 21 de zile pentru a ne crea o deprindere, o astfel de dietă ar duce doar la un efect yo-yo. Aceste maratoane, pe lângă faptul că nu sunt personalizate, nu iau în calcul modul de viața, preferințele alimentare și cel mai important contraindicațiile și problemele de sănătate, devin nu doar ineficiente, dar chiar periculoase”, explică Toma.

Pe lângă acest aspect, am vorbit și despre aditivii alimentari. „Dacă ar fi să vă zic secretul scăderii în greutate, nu o să fiți surprinși. Alimentația echilibrată, deficit caloric și antrenamentele bine structurate stau la baza progresului. Aditivii alimentari care promit minuni sunt de fapt strategii de marketing care au analizat problemele societății și știu că oamenii își doresc rezultate rapide fără mari eforturi. Un mod sănătos de viață nu este neapărat costisitor”, menționează el.

Astfel,  nu putem concluziona altceva decât faptul că pentru a obține un efect frumos și rezultate impunătoare, trebuie să muncim la antrenamente și să menținem un regim alimentar echilibrat.

Rețeta succesului

Pentru un corp tonifiat și sănătos, Toma Ghibaltovschi amestecă multă muncă, disciplină și devotament. Toate aceste ingrediente le suplinește cu motivație și le include în alimentația zilnică. De asemenea el spune că nu există rezultate fără compromisuri, ceea ce încearcă să-i învețe și pe clienții săi.

În această rețetă se includ și studiile care sunt un beneficiu mare pentru clienți. „În ultimii ani, piața este inundată de pseudo antrenori și ne este tot mai dificil să găsim o persoana competentă în domeniu. Studiile sunt absolut vitale pentru a garanta succesul clienților. Un antrenor instruit va cunoaște cum să evite posibilele traume, dar și să lucreze cu clienți care se confruntă cu anumite afecțiuni. Un ultim motiv ar fi faptul că planul de antrenament este mai divers și personalizat”, a încheiat antrenorul.

Cel mai frumos lucru care se poate întâmpla unei persoane care frecventează sala de sport, este un antrenor calificat, care își cunoaște munca și se dedică totalmente procesului, fără orice excepție.