Pentru ce activități utilizezi tu cel mai bine timpul de seară? Pentru întâlniri, relaxare completă în baie, vizionarea feed-ului pe Instagram sau noul serial Netflix? Cu siguranță una dintre acestea. Sunt însă ore prețioase, înainte de începerea unei noi zile de lucru, care pot fi folosite pentru a „programa” corpul pentru o slăbire eficientă. Urmați câteva sfaturi simple pentru a vă apropia de obiectivul atât de dorit. 

Antrenamentele târzii

Activitatea fizică și transpirația ajută la eliminarea excesului de lichid din corp și foarte puțin la slăbire. Dar când să faci acest lucru, dacă ziua este programată în ore și minute? Multă vreme ne-am obișnuit cu ideea că antrenamentul seara târziu și noaptea este rău, cel puțin, pentru că sistemul nervos excitat nu ne va lăsa să adormim foarte rapid. Din fericire, acest lucru nu este adevărat. Ai un motiv bun pentru a include în regimul zilnic un antrenament cardio anume seara.

O cantitate mai mică de sare la cină

Mâncarea sărată te face să bei mai multă apă decât de obicei, iar excesul de lichid rămâne în corp toată noaptea, inhibând microcirculația fluidelor și păstrându-și excesul. Sarea, în general, nu este un „must have” atunci când vine vorba de un stil de viață sănătos. Prin urmare, când mâncați o porție de sushi seara, condimentate generos cu sos de soia, dimineața veți arăta „mai plină” decât de obicei.

Lunch box

De obicei, mesele din restaurante conțin în medie de două ori mai multe calorii decât ar trebui să consumi la o singură masă. Și aici nu vorbim nici măcar despre faptul că dieta cu scădere activă în greutate ar trebui să aibă un deficit caloric – consumul de energie ar trebui să fie mai mare decât conținutul caloric al prânzului. Mâncarea de casă este cu siguranță o prioritate, pentru că știi exact ce ai gătit, în ce mod și cu ce tip de ulei. Dar cine are timp dimineața să pregătească mâncarea pentru serviciu? Evitați buisness lunch-urile super calorice, pregătind un lunch box sănătos pentru serviciu de cu seară.

Optează pentru draperii întunecate

Melatonina este regulatorul nostru al ritmurilor circadiene, datorită cărora adormim bine și ne trezim înviorați, și plini de energie, dacă somnul era sănătos. Iar odihna bună este ceea ce ajută la menținerea poziției pentru o sănătate bună și o siluetă frumoasă. Fiziologic, melatonina începe să se producă atunci când ne aflăm în întuneric. Asigurați-vă că perdelele sunt opace și deschideți-le doar când este timpul să vă ridicați din pat. Din același motiv, este mai bine să opriți în prealabil toate gadgeturile sau să le puneți la modul „do not disturb”. Aceasta este o acțiune indirectă care vizează îmbunătățirea corpului, dar poate fi totuși bună pentru a vă susține lupta împotriva excesului de greutate.

Deschide geamul

Ideea de a arde grăsimi în timp ce dormi poate părea incredibil de atractivă – dormi și slăbești – dar ireală. Însă, un studiu realizat de Institutul Național de Sănătate din Rusia arată că cei care dormeau la 19° C au ars cu 7% mai multe calorii în timpul somnului decât cei care dormeau la 24° C.

Sursă: marieclaire.ru