O rețetă delicioasă, foarte lejeră și simplu de făcut, de care se vor bucura îndeosebi cei care țin dieta. Gătește cu plăcere și savurează cu poftă!

Ingrediente:

  • conopida – 500 g
  • brânză telemea – 150 g
  • ouă – 2 buc
  • mărar tocat – 2 linguri
  • semințe de pin – 2 linguri
  • pesmet – 4 linguri
  • sare și piper după gust
  • nucșoara – ½ linguriță

Preparare:

  1. Desfaceți conopida în buchetele și puneți-o să fiarbă pentru 10 minute în apă clocotită cu puțină sare.
  2. Scurgeți apoi conopida, clătiți-o cu apă rece și lăsați-o la scurs într-o sită.
  3. Tăiați conopida cubulețe sau zdrobiți-o într-un robot în bucățele mici (atenție să nu o faceți piure!).
  4. Amestecați într-un bol încăpător conopidă tăiată cu brânză dată pe răzătoarea cu ochiuri mari, adăugați ouăle, mărarul, semințele de pin și pesmetul.
  5. Condimentați după gust cu sare și piper, adăugați nucșoara și omogenizați bine compoziția.
  6. Formați crochetele și așezați-le într-o tavă pe hârtie de copt.
  7. Coaceți crochetele la 180 de grade pentru 20 de minute, până se rumenesc ușor deasupra.
  8. Lăsați-le la puțin la răcit și serviți alături de un sos cu iaurt și usturoi.

Poftă bună!

Sursa: reteteculinare.ro

Foto: Google.com

Vezi și: Avocado umplut cu ton, o cină sănătoasă, gata în câteva minute