Unele combinații alimentare reprezintă un pericol pentru sănătate, provocând probleme digestive și, în cele mai multe cazuri, kilograme în plus. O alimentație echilibrată înseamnă doar alegerea produselor nutritive, ci și respectarea unor reguli simple de combinare a acestora.

Asocierea corectă a alimentelor te poate scăpa de problemele digestive și astfel îți vei recăpăta echilibrul întregului organism. Câteva principii ce țin de educația alimentară ne va face să ne gândim mult mai bine înainte de a consuma două feluri principale și desert la aceeași masă. Nutriționiștii recomandă câteva reguli de bază ce țin de combinații alimentare corecte pentru a avea un stil de viață sănătos și o stare de bine, potrivit onlime.ro

cocoon.fr

Carne + carbohidrați = Un dezastru pentru stomac

Celebra combinația dintre carne și cartofi reprezintă o reală problemă de alimentație. Puțin știu cât de dezastruoasă poate fi combinația de proteină (carne) cu carbohidrați (cartofi, pâine) pentru stomac și implicit pentru digestie. Sucurile gastrice abia pot face faţă digestiei, iar alimentele vor fermenta în stomac, astfel duc la balonare şi flatulenţă. Asocierea corectă a proteinei se face întotdeauna cu legume.

pinterest.com

Nu se bea apă în timpul mesei

Nu este recomandat să se consume apă sau lichide cu mai puţin de o jumătate de oră înainte sau imediat după mese. De asemenea, niciodată nu se bea apă în timpul mesei pentru că diluează sucurile gastrice şi încetineşte digestia. Apa trebuie să fie la temperatura camerei și să fie consumată în cantități mici pe parcursul întregii zile.

Fructele nu vor fi servite niciodată ca desert.

Fructele au cel mai scurt timp de digestie și produc foarte rapid nutrienții necesari celulelor. Acestea nu se consumă atunci când în stomac există alimente nedigerate, deci nu vor fi servite niciodată ca desert. Se recomandă a fi mâncate fie cu cel puţin o oră înainte de masă, fie la trei ore după masă.

doc.ro

Nu se combină mai multe tipuri de proteine la aceeași masă

O altă combinație nepotrivită este cea dintre două sau mai multe tipuri de proteine, cum ar fi carne și brânză sau ouă și carne. O masă bogată în proteine este greu de digerat, sistemul digestiv depune efort, ceea ce înseamnă mai puţină energie pentru organism.

Un singur fel de mâncare la o masă

Specialiștii recomandă consumarea unui singur fel de mâncare la o masă pentru că stomacul nostru nu are capacitatea de a digera două alimente concentrate în același timp.

doc.ro

Sursa: onlime.ro