Fie că ai o zi aglomerată sau ai ai alte planuri decât să stai în bucătărie și să gătești, există soluții pentru a avea totuși un prânz pe potrivă. Iată trei rețete pe care le poți prepara rapid și care să fie extrem de apetisant.


1.Paste cu ton

Ingrediente:

-200 g paste

-o cutie ton bucăți în ulei (185 g)

-1 ceapă mare

-1/2 lămâie mică

-sare și piper

-sos de soia

Mod de preparare:

Punem pastele la fiert conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgem de apă şi le trecem sub un jet de apă rece. Punem pastele într-un vas şi turnăm peste ele tonul cu ulei cu tot şi amestecăm bine. Adăugăm apoi ceapă tocată mărunt, sare şi piper după gust, lămâia stoarsă şi 1-2 linguriţe sos de soia. Amestecăm toate şi servim cald sau rece.
O mâncare rapidă şi gustoasă pentru prânz, dar şi pentru cină.

paste-cu-ton-si-rosii

2.Cartofi la cuptor

Ingrediente:

-6 cartofi mari

-1 linguriță boia

-1 linguriță chimen

-puțin ulei

-patrunjel fin tocat

-1 lingură suc de lămâie

-2 căței de usturoi

-sare și piper

11789_2_1389870093

Mod de preparare:

Cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi îi puneţi într-un vas şi presăraţi peste ei boiaua, chimenul şi îi stropiţi cu puţin ulei. Amestecaţi bine se acopere fiecare cartof şi apoi îi întindeţi într-un singur strat într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. Îi daţi la cuptor la flacăra medie – mare şi îi întoarceţi când vedeţi încep se rumeneasca. Când s-au făcut cartofii îi scoateţi şi pregătiţi sosul de usturoi. Amestecaţi într-un vas larg (în care încapă cartofii) sucul de lămâie, pătrunjelul, usturoiul dat pe răzătoarea fină, sarea şi piperul. Adăugaţi cartofii (cu uleiul rămas în tavă) şi amestecaţi uşor nu se sfarme. Serviţi cu o friptură simplă şi sigur veţi face senzaţie.

3.Orez cu creveți

Ingrediente:

-1 bol de orez alb fiert, rece

-1/2 ceșcuță creveti baby

-1/2 ceșcuță mazăre

-1 ou

-1 fir ceapă verde

-1 cățel usturoi

-2 lingurițe ulei vegetal

-2 lingurițe sos de soia

-1 linguriță oțet de orez

-sare, piper

Mod de preparare:

Mai întâi de toate, într-un castronel batem oul împreună cu un pic de sare şi piper. În wok încingem uleiul şi turnăm oul bătut. Imediat începem îl amestecăm cu șpatula până obţinem mici bucăţele de omletă. Omleta obţinută o strângem într-o parte a wok-ului şi continuăm cu gătitul celorlalte ingrediente după cum urmează: adăugăm usturoiul, îl călim câteva secunde, apoi imediat punem şi creveţii, lăsăm la călit până capătă acea culoare roz-portocalie plăcută, adăugăm şi mazărea. Acum amestecăm totul împreună cu omleta din marginea wok-ului, potrivim de sare şi piper, adăugăm orezul rece. Amestecăm totul preţ de 1 minut până se încorporează toate, adăugăm sosul de soia şi oţetul de orez, iar la sfârşit adăugăm ceapă verde tăiată în bucăţi mici. Servim în boluri individuale ca fel principal sau alături de mâncăruri pe baza de sos. Estedelicios!

11791_3_1389871131

Poftă nebună să aveți!

Foto: delly.garbo.ro

Distribuie articolul: