Semințele de chia sunt un ingredient minune pentru organismul nostru. Fiind bogate în acizi grași și în proteine, acestea susțin sănătatea sistemului digestiv. Sunt ușor de inclus în fel și fel de mâncăruri și nu ar trebui să lipsească din rutina noastră.

Foto: jurnalspiritual.eu

Vezi care sunt beneficiile semințelor de chia: 

Reduc inflamația și scad riscul de boli cardio-vasculare

Când spunem inflamație, ne gândim automat la zone dureroase sau diferite afecțiuni ale pielii, neplăcute atât din punct de vedere estetic, cât și fizic. Semințele de chia reduc aceste inflamații și ajută corpul să se vindece și să funcționeze în parametri normali. De asemenea, sunt un aliat de seamă în lupta cu bolile cardio-vasculare și, chiar, cancerul.

Scad nivelul de zahăr din sânge

Zahărul a devenit un inamic omniprezent, pe care îl găsim chiar și în cele mai nebănuite produse. Cum nu putem să-l evităm întotdeauna, este indicat să consumăm alimente care ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, cum ar fi semințele de chia.

Oferă o doză de energie rapidă și sănătoasă

Diminețile ar fi un calvar fără cafea, mai ales că tot mai mulți dintre noi au parte de puțină odihnă. Există însă și alte alimente pe care le poți încorpora în alimentația ta pentru o doză de energie în plus.

Semințele de chia sunt bogate în fibre și proteine, așa că pe lângă faptul că te fac să te simți sătul pentru mai mult timp, oferă organismului nutrienții de care are nevoie, pentru a funcționa în parametrii ideali.

Te ajută să scapi de kilogramele în plus

Pentru că tot am amintit de faptul că semințele de chia mnețin senzația de sațietate, ar trebui să precizăm că acestea sunt un aliat de încredere și atunci când este vorba de lupta cu kilogramele în plus.

Semințele de chia vin și cu un aport mare de nutrienți, astfel încât organismul nu va mai simți nevoia de dulciuri sau alte gustări.

Sursa: monden.ro

Distribuie articolul: