Timpul de afară tot îți șoptește să stai în casă, la gura sobei, cu o cană de ceva dulcișor. De obicei, în această perioadă, cea mai populară băutură este cacao. În special când e pregătit exact ca-n cele mai bune localuri. Te invit să experimentezi cu rețeta de mai jos și să-i uimești pe cei dragi. 

Ingrediente

*cantitatea ingredientelor este pentru o porție de cacao

  • cacao praf – 1 lingură
  • miere – 1 linguriță
  • apă – 2 linguri
  • lapte – 250 ml
  • ciocolată – 2 bucățele

Pregătire

  1. Într-o cratiță, amestecă praful de cacao, mierea și apa. Pune pe foc mediu și fierbe circa un minut, amestecând intensiv.
  2. După ce masa începe să fiarbă, adaugă treptat laptele și iarăși amestecă, până începe să clocotească.
  3. Stinge focul, adaugă bucățelele de ciocolată și amestecă cu ajutorul unui mixer până componența devine pufoasă.