Bogaţi în vitamine, dar mai ales în zahăr, strugurii trebuie consumaţi cu moderaţie. Da, într-adevăr, sunt aromaţi şi apetisanţi, dar totuși, aceştia sunt recomandaţi doar anumitor persoane.

Foto: md.all.biz/

Excesul de struguri poate duce la îngrăşare, de aceea se recomandă consumul ponderat al acestor fructe. Cura de struguri,(curățarea și îngrijirea) dacă nu este făcută conform indicaţiilor, poate avea un efect nedorit asupra intestinelor, provocând constipatie. Bolile în care este strict contraindicată cura de struguri sunt: diabetul, afecţiunile renale grave, hipertensiunea, retenţia de apă în ţesuturi și colita de fermentaţie. Medicii atenţionează că nici mustul nu trebuie băut în cantităţi mari şi îl interzic anumitor categorii de bolnavi.  

„Cantitatea de zahăr pe care o conţin strugurii este una foarte mare, ceea ce face din must o băutură încărcată de calorii”, spune nutriţionista Corina Zugravu, care nu îl recomandă nici celor care au planuri să mai dea jos din kilogramele în plus.

Foto: rețeteacasă.ro

 Dacă ai de ales, consumă struguri roşii şi suc obţinut din ei, pentru că e mai bogat în antioxidanţi, apără de cancer şi vitamina C. În ceea ce priveşte asocierea mustului cu alte alimente nu există contraindicaţii, însă este o băutură interzisă categoric persoanelor care suferă de diabet.

Strugurii negri conţin cel mai puternic antioxidant din lume. În ciuda faptului că au un nivel ridicat de zaharuri, strugurii sunt foarte buni în diete. O cană cu boabe de struguri roşii sau albi conţine 104 calorii, însă oferă 70% din necesarul zilnic de vitamine de care corpul are nevoie, în special vitamina K şi vitamina C. Cea mai mare cantitate de antioxidanţi şi vitamine se află în coaja strugurilor.

Sursa: adevarul.ro

Distribuie articolul: