Vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a copilului chiar din primele săptămâni de aflare în burta mamei, iar un aport insuficient al acestora poate afecta evoluția sarcinii. Chiar dacă aveți o dietă echilibrată, este imposibil să acoperiți necesarul de nutrienți exclusiv din alimentație. Soluția o reprezintă o combinație de multivitamine și minerale, care conține o cantitate mai mare de acid folic, Fier și Iod decât multivitaminele obișnuite. 

Cea mai importantă vitamină în timpul sarcinii este acidul folic, mai ales în primele 4-6 săptămâni, atunci când se formează sistemul nervos central al fătului. Deficitul de acid folic crește riscul defectelor de tub neural, așa că este recomandat să luați acid folic începând cu luna premergătoare concepției sau imediat cum aflați despre sarcină. Acidul folic ajută la creșterea țesutului matern și la funcționarea normală a sistemului imunitar, la formarea corectă a creierului și a măduvei spinării bebelușului. Administrarea unei combinații de multivitamine și minerale pentru sarcină vă va ajuta să acumulați substanțele nutritive care să acopere atât necesarul matern, cât și pe cel embrionar pe parcursul primelor 12 săptămani de sarcină.

Nevoile zilnice de Fier se dublează în timpul sarcinii, iar acest lucru se explică prin formarea rezervelor de care nou-născutul are nevoie pentru primele 3-6 luni. Fierul ajută sângele matern și pe cel fetal să transporte mai bine oxigenul, iar lipsa lui poate duce la anemie feriprivă. Cu toate că organismul încearcă să îl economisească prin dispariția menstruațiilor și creșterea absorbției intestinale, este nevoie de o suplimentare pe perioada sarcinii.

Iodul este esențial pentru creșterea și dezvoltarea normală a creierului copilului. Deficitul de iod determină scăderea capacității tiroidei materne și fetale de a produce cantități suficiente de hormoni, iar în formele severe duce la retard mental și psiho-motor la făt. Pentru că nu poate fi sintetizat de către organismul uman, suplimentarea prin multivitamine este foarte importantă.

Când sunteți însărcinată, bebelușul are nevoie și de Omega 3 pentru dezvoltarea sistemului  nervos, deoarece Omega 3 susţine dezvoltarea normală a vederii si a creierului fetal.

Magneziul are un rol important în sinteza proteinelor, în funcțiile nervoase și musculare, controlul glucozei și tensiunii arteriale, dar și în transportul Calciului și Potasiului către celule. Tot Magneziul ajută la producerea energiei zilnice, lipsa lui putând cauza preeclampsie, o dezvoltare insuficientă a fătului sau chiar pierderea sarcinii.

P