Aceste biluțe proteice sunt sănătoase și sunt potrivite atât pentru un mic dejun delicios, cât și pentru o gustare din tipul zilei. Învață să le prepari și tu. 

Ovăzul este un aliment bogat în proteine, grăsimi nesaturate și vitamina B. Fibrele din ovăz absorb cantităţi mari de apă astfel că te vei simţi mai sătul pe o perioadă mai mulgă de timp şi vei mânca mai puţin, aspect care se va răsfrânge în mod pozitiv şi asupra siluetei.

Ingrediente

  • 2 căni de ovăz
  • 2 banane coapte
  • 2 treimi de cană de fulgi de cocos
  • ½ cană de unt de arahide
  • 2 linguri seminţe de in
  • 1 lingură seminţe de chia
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă esenţă vanilie
  • 1 lingură îndulcitor din ştevia
  • 6 pătrăţele de ciocolată neagră mărunţită

Preparare

Strivește bananele până obții o pastă și amestecă toată ingredientele împreună, apoi pune-le în frigider pentru 1 oră. Scoate amestecul şi unge-ţi mâinile cu un strop de ulei. Formează biluţe mici din aluat şi pune-le pe un platou pe care ai aşezat o foaie de copt.

Pune-le din nou la frigider şi le poţi consuma oricând.

Dacă vrei să le faci şi mai delicioase, poţi topi puţină ciocolată şi să treci biluţele prin glazura obţinută, apoi să le tăvăleşti prin nucă de cocos.