Vrei să savurezi o paella simplă, preparată după o rețetă rapidă, cu ingrediente ușor de găsit în magazin? Încearcă varianta asta de rețetă de paella cu fructe de mare și cârnați chorizo.

INGREDIENTE

  • 500 g orez
  • 250 g cârnati chorizo (cârnații picanți)

  • 400 g piept de pui dezosat
  • 400 g creveți decorticați
  • 200 g mazăre
  • 2 cepe mari
  • 4 căței usturoi
  • 1,5 L supă concentrată de pui/apă
  • 1 conserva roșii în bulion (400 g)
  • câteva fire șofran
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • o legătură pătrunjel
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • o lămâie

PREPARARE:

1. Într-o tigaie foarte întinsă, încinge jumătate din cantitatea de ulei de măsline și frige pieptul de pui tăiat cubulețe.
2. Presară puțină sare și piper, iar când puiul s-a rumenit bine adaugă cârnatul tăiat feliuțe, ceapă, mazărea și usturoiul, apoi lăsă ingredientele 4-5 minute la foc mediu.
3. Pește, adăugă roșiile în bulion, supă concentrată de pui și firele de șofran, orezul, boaiaua și dă compoziția într-un clocot pe foc, apoi pune-i capacul și las-o să fiarbă timp de 15 minute.
4. După ce timpul a trecut, îndepărtează capacul, așează creveții deasupra și dă tava de paella la cuptor pentru alte 15 minute, la 180 de grade.

5. Servește paella cu fructe de mare fierbinte, cu felii de lămâie alături.

Poftă bună!

Sursa: retetepractice.ro

Vezi și: Aluatul perfect pentru fursecuri, de la „Regina Condimentelor”, Corina Leonte (Foto)