Konstantin Sabonis este autorul cărții „Doctorul Apă: Cum să ne păstrăm sănătatea cu ajutorul apei”, iar pe lângă faptul că este un cunoscător în ale hidratării, mai e și un utilizator activ al rețelei Instagram. Anume acolo publică în mod regulat sfaturi legate de impactul consumului de apă asupra frumuseții și sănătății. Unul dintre cele mai actuale răspunsuri oferite pe cale virtuală este legat de apa fiartă. Ce spune doctorul, vedeți mai jos.

Apa fiartă este o apă moartă. Și totuși, încă mai apare întrebarea: procesul fierberii neutralizează toate bacteriile?

Oricum ne-am dori, prelucrarea termică a apei nu elimină în totalitate virușii și bacteriile provocatoare de boli. Unele microorganisme au nevoie de un timp îndelungat de fierbere: 10-20 de minute după apariția primelor semne ale fierberii. Din acest motiv, în apă rămân multe bacterii, care sunt mult mai periculoase decât cele neutralizate.

După fierbere, natriul nu dispare din apă. El doar se încălzește și ia o altă formă. De asemenea, în apă, după fierbere, rămân urme de tipul sărurilor, mai periculoase decât înșiși sărurile.

Fierberea repetată a apei este periculoasă. O prelucrare termică similară înseamnă căderi de metale complexe, care influențează negativ asupra sănătății umane. Consumul regulat al acestei ape duce la distrugerea sistemului osos și la slăbirea sistemului imunitar. 

Fierberea repetată a apei are loc, deseori, în același vas, iar depunerile de săruri se înfierbântă din nou și intră în reacție cu moleculele lichidului. Și acesta este un factor periculos pentru organismul uman. 

Cum să evităm pericolul legat de consumul apei fierte? Dacă preferați să o beți, faceți-o corect. Respectați următoarele condiții:

-Beți apa fiartă înainte ca aceasta să se răcească definitiv;

-După prelucrarea termică, turnați apa fiartă în alt vas, preferabil de sticlă;

-Nu păstrați niciodată apa fiartă în același vas, în care a fiert;

-Eliminați cu regularitate depunerile de calcar din fierbător;

-Nu consumați apa fiartă din fierbător, pe parcursul a 2-3 ore după fierbere. Mai bine fierbeți altă cantitate de apă;

-Consumați periodic apă purificată termic și netratată”, susține Konstantin Sabonis.

 

Distribuie articolul: