10 alimente care pot fi numite campioane la calorii reduse. Cele din urmă sunt sunt sursa de energie, cu ajutorul căreia organismul funcţionează zi de zi. Atunci când sunt în exces, organismul le depozitează sub forma kilogramelor în plus. Totuşi, poţi menţine numărul de calorii recomandat zilnic adăugând în alimentaţie fructe şi legume cu un aport energetic redus, menționează clickpentrufemei.ro.

Morcovii 

În stare crudă, 130 de grame de morcovi, adică un morcov mai mare, au doar 50 de calorii, fiind ideali pentru gustarea dintre mese, atunci când ai poftă să ronţăi ceva. Totodată, combinaţi cu o lingură de ulei, sare şi piper şi gătiţi la cuptor, morcovii pot servi drept garnitură.

Conopida 

În ultima perioadă, această legumă a devenit înlocuitorul ideal pentru alimentele care conţin gluten. Poate fi preparată la aburi sau la cuptor cu diferite condimente. În stare crudă, 100 de grame de conopidă are doar 25 de calorii şi 5 grame de carbohidraţi.

Castraveţii 

Sunt cei care dau savoare salatelor de vară şi nu lipsesc de pe platourile cu gustări reci. Deoarece conţin o cantitate mare de apă, 50 g de castraveţi au doar 8 calorii.

Spanacul 

Fie că îl adaugi în salate de vară, fie îl sotezi şi-l serveşti drept garnitură, spanacul are doar 7 calorii la 30 de grame. Nu trebui ignorat nici aportul de minerale şi de vitamina K din frunzele sale.

Broccoli 

Este considerat unul dintre alimentele cu cele mai multe substanţe nutritive, o porţie de broccoli asigurând necesarul zilnic de vitamina C. Atunci când este gătit la abur, 90 de grame de broccoli conţine doar 31 de calorii. Este garnitura perfectă pentru peşte la cuptor sau pentru o friptură slabă, cum este cea de pui.

Grepfrut 

Poate fi o opţiune ideală pentru o gustare, dar poate fi adaugat şi în salate de crudităţi. O jumătate de grepfrut, adică aproximativ 120 de grame, conţine doar 52 de calorii.

Pepenele 

Este o sursă de vitamina C şi are doar 46 de calorii la 150 de grame de miez de pepene verde. La rândul său, pepenele galben este de asemenea sărac în calorii, având între 46 şi 60 de calorii la 150 de grame, în funcţie de conţinutul de zaharuri.

Fructele de pădure 

Pe lista fructelor cu puţine calorii se află zmeura şi afinele. Fructele de pădure sunt recomandate în timpul regimurilor de slăbire întrucât au şi un conţinut redus de zaharuri. Astfel, 70 de grame de afine conţin 40 de calorii, în timp ce 150 de grame de zmeură au 50 de calorii.

Piersicile şi nectarinele 

Cât nu sunt bine coapte, piersicile şi nectarinele se numără printre fructele slab calorice. Un fruct de dimensiune medie, care nu depăşeşte 150 de grame, conţine 58 de calorii.

Roşiile

Considerate fructe, roşiile au doar 27 de calorii la 150 de grame.