Dacă și ție îți place peștele, vei adora această rețetă de somon cu sos de spanac, care îți lasă gura apă! Iată cum poți să obții o cină ca la restaurant!

Ingrediente:

  • 2 bucăți de file de somon
  •  sare si piper
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingură de unt
  • 3 căței de usturoi, presaÈ›i sau tăiaÈ›i
  • 200 g ardei copt
  • 250 g spanac frunze
  • 200 ml de smântână lichidă
  • 150 g de parmezan, ras
  • 1/4 linguriță de praf de boia
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare È™i piper

Preparare:

  1. Mai întâi se pregătesc ardeii copți, puteți să-i faceți pe plită sau la cuptor. Feliile de somon se așezonează cu sare și piper și se pun într-o tigaie încinsă și unsă cu puțin ulei, timp de cinci minute și  se rumenesc pe ambele părți.
  2. Se scoate somonul și în aceeași tigaie se adaugă untul și usturoiul. Amestecați timp de un minut și adăugați, ardeii. Se adaugă și frunzele de spanac și pătrunjelul.
  3. Se dă focul mic și se toarnă peste compoziție smântâna, parmezanul, boia, sarea și piperul.
  4. Se amestecă și când ajunge la punctul de fierbere, se așează din nou somonul în tigaie și se acoperă cu sosul obținut. Se mai lasă un minut și se oprește focul. Pe poate servi pe pat de orez.

Poftă bună!

SURSA

Vezi și: Gazpacho de Andaluzia – supa revigorantă de roșii, perfectă pentru sezonul cald

Distribuie articolul: