Deseori, femeile care nu au acces la o sală de sport, dar își doresc să piardă din greutate, merg la alergat. Însă, nu întotdeauna alergatul este cea mai bună soluție pentru a slăbi, din motiv că mulți oameni comit anumite greșeli.

Sursă: glamour.ru

  1. Mereu alergați în același ritm

Organismul nostru este structurat în așa mod că dacă repetați aceleași exerciții, corpul se deprinde cu ele și indiferent că mușchii se antrenează în continuare, caloriile arse pentru același antrenament vor scădea treptat. Organismul se adaptează cu însărcinările care noi ni le propunem și dacă nu le modificăm la o anumită perioadă de timp, atunci rezultatul nu va fi vizibil.

Studiile arată că alergatul, cu o viteză medie, ajută la pierderea greutății doar la început. În continuare pentru a avea rezultate, veți fi nevoiți sau să depuneți mai mult efort, sau să reduceți numărul de calorii consumate într-o zi.

      2. Alergați mult, dar nu și mai rapid

Mărirea intensității este unica măsură ce vă va ajuta să dați kilogramele jos. Comparați, de exemplu, alergatul și ciclismul, pentru a pierde mai multe calorii trebuie să pedalați mai intens. Din acest motiv, dacă vă doriți să pierdeți din greutate, dar nu să vă antrenați rezistența, alergați mai puțin, însă într-un tempou mai rapid.

      3. Vă focusați mult pe calorii

În principiu, caloriile nu decid multe. Cele mai elementare lucruri ce le facem zilnic, necesită un număr mare de calorii. În timpul exercițiilor se antrenează mușchii, care și într-o stare de relaxare necesită multă energie. În caz că mușchii nu sunt destul de antrenați și tonifiați, atunci pateurile preferate se vor transforma în grăsime.

      4. Nu practicați alte genuri de exerciții

Procesul de slăbire are nevoie de o anumită strategie. Iar o parte din ea este lucrul asupra diverselor categorii de mușchi. Așadar, pe lângă alergat, încercați și alte tipuri de exerciții pentru tonifiere.

      5. Alergați prea mult

Cât de straniu asta nu ar suna, dar uneori activitatea excesivă stopează procesul de ardere a grăsimii. În timpul antrenamentului, în organismul nostru se elimină hormonul stresului – cortizol. La rândul său, cortizolul reține eliminarea insulinei și din acest motiv grăsimile se depun pe burtă.

Studiile revistei Hormone Research au arătat că, în timpul unei alergări îndelungate și extenuante, se produce o mulțime de cortizol în organism, ceea ce duce la acumularea grăsimilor și apariția edemelor.

În caz că deja de mult timp greutatea nu se modifică, încercați să reduceți numărul zilelor în care alergați sau să adăugați și alte tipuri de antrenamente. Nu uitați că strategia necesită schimbată la o anumită perioadă pentru a avea un rezultat frumos și productiv.

Distribuie articolul: