„Florile își au locul lor în natură” - asta și-au spus două femei talentate din Capitală, atunci când au decis să pună pe roate o afacere delicioasă, bazată pe confecționarea de buchete personalizate din fructe, legume și plante medicinale. Coincidență sau nu, dar creatoarele „Eat Me Bouquet” se numesc Liudmila și Liudmila Grosu, împart aceeași pasiune și sunt soacră și noră. Le-am provocat pe autoarele acestor buchete aromate la un interviu, iar ce ne-au mărturisit, vedeți mai jos.

14721481_1178421112224741_5310919834679565139_n

Liudmila, practica buchetelor comestibile este una abia testată în Republica Moldova. Cum v-a venit ideea de a vă uni eforturile pentru lansarea unei mici afaceri? Când și în ce condiții s-a născut această marcă inspirată parcă din Alice în Țara Minunilor?

Ideea noastră a apărut când căutam un cadou neobișnuit unei persoane dragi. Ne-am dorit s-o uimim cu un buchet neobișnuit din fructe și legume care îi plac. Primul buchet l-am confecționat din morcov, piersici, mandarine, broccoli și usturoi. Cadoul l-a uimit mult, i-a plăcut și atunci am decis să-i bucurăm pe toți cunoscuții cu asemenea surprize!

14798848_1123697347744870_1047991654_n

Ce îndemnuri vin să aducă lumii creațiile delicioase by Eat Me Bouquet? Este acesta un mod de a cuceri pe cineva prin senzații gustative, ori și mai profund: de promovare a producției autohtone?

În primul rând ne dorim să bucurăm ochii celor din jur și să le aducem folos. Florile trebuie să ocupe locul lor în natură.

Buchetele noastre, odată dăruite, aduc plăcere, îmbogațind organismul cu multe vitamine, proteine și fibre. Sigur că ținem cont de preferințele și gusturile celor care le comandă! Pentru creații, folosim de cele mai multe ori producție autohtonă.

14825785_1123698957744709_861123193_n

Dacă buchetele dulci au devenit oarecum cunoscute, cum se întâmplă în cazul buchetelor din legume? Destinația lor este aceeași?

Principiul este același, însă în unele cazuri, când este vorba de legume, mai e nevoie de un efort pentru a le pregăti.

Mărturisiți-ne detalii despre ingredientele buchetelor aromate pe care le creați. Ce denumiri neașteptate au ocazia să vadă clienții în buchete?

În componența buchetelor noastre găsiți plante medicinale, fructe uscate, diverse fructe și legume proaspete, tot ce e comestibil și binevenit pentru sănătate.

Uneori, denumirea vine pe neașteptate, în timp ce creăm ceva nou. Deja avem asemenea denumiri ca: „TEA TIME” – pentru cel mai delicios ceai; „JUICY FRUIT” – ca și denumirea renumitei gume de mestecat, deoarece din ingredientele lui se poate prepara fresh din portocale, clemantine și morcov; „HOT KISS”- un sărut ferbinte din ardei dulce și iute cu ridiche; „GREEN DINNER ”- o cină verde din cele mai proaspete și apetisante legume etc. Restul buchetelor le puteți vedea pe paginile noastre de Facebook sau Instagram.

Povestiți-ne despre cum se împart responsabilitățile în echipa voastră și care e formula succesului vostru.

La creație depunem efort ambele. Gusturile noastre sunt diferite, dar împreunându-le, obținem un rezultat ce ne depășește așteptările. Anume procesul de creație ne atrage și putem să petrecem ore în șir cu această ocupație dragă.

Cine e publicul care comandă cel mai des buchetele voastre și care sunt cele mai frecvente dintre preferințele bărbaților din țara noastră?

Publicul nostru este divers. De obicei însă, mai mult comandă doamnele și domnișoarele. Cei mai mulți destinatari sunt atât doamne, domni, cât și copii. Am pregătit mai multe buchete de Ziua Profesorului și la sărbătoarea „Toamna de aur”. Luând în considerare că suntem încă la început, credem că și la celelalte sărbători de iarnă și primăvară vor fi solicitate de toți buchetele noastre practice.

14799043_1123699027744702_1801004772_n

Am observat în portofoliul vostru de lucrări tendința de a personaliza. Ce alte calități vă deosebesc de concurență?

Ne străduim ca buchetele noastre să fie compuse din fructe și legume întregi. Acesta le permite să rămână proaspete un timp mai îndelungat. În compoziții nu folosim flori vii, însă ne reușește să combinăm fructele și legume astfel încăt să nu cedeze celor din flori.

Care e cea mai nebunatică combinație din câte ați încercat? Ați testat și reacțiile destinatarilor?

Cea mai nebunatică combinație considerăm că este cea din porumb cu banane, gutui și vinete, l-a dorit un bărbat și sigur că i-a plăcut!

14798890_1123699621077976_1461920850_n

O întrebare interesantă pentru public: care e prețul estimativ al buchetelor comestibile by Eat Me Bouquet?

Prețul nu e deloc exagerat, am spune mai mult că e unul simbolic, în comparație cu pretul buchetelor din flori. E între 100 și 150 de lei.

Povestiți-ne despre cine sunt fondatoarele mărcii Eat Me Bouquet în viața de zi cu zi și care sunt urările lor pentru femeile care vor să-și lanseze un startup!

În viața de zi cu zi, prima dintre noi două e profesoară de limbi străine, iar a doua – economistă după specializare. În timpul liber, ne unește procesul de creație.

Femeilor care doresc să-și lansaze un startup, le dorim răbdare, dorință de a crea și a munci, mai multă perseverență, optimism și să nu renunțe la visurile lor!

Foto: Eat Me Bouquet Chisinau, Arhiva Personală, IarmarEco