Se pare că grădinăritul este tot mai trendy astăzi. Celebritățile, începând cu Kate Middleton și terminând cu surorile Hadid, îngrijesc plante de grădină cu un entuziasm molipsitor, care inspiră și fanii. Îți place grădinăritul? Iată un sfat de la astrologi: ia în casa ta sau în curtea casei o plantă talisman recomandată de ei, care să îți aducă bună dispoziție și noroc.

Berbec

Plante decorative: mușcata, trandafirul englezesc, azaleea, begonia;

Pentru bucătărie: usturoi;

Sfătuim ca berbecii activi și ambițioși să achiziționeze flori de culori aprinse, care să înveselească și să sublinieze temperamentul proprietarilor. Usturoiul, pe de altă parte, îți va aminti să fii hotărât și să cauți emoții tari.

Taur

Flori: violet, hibiscus, crin;

Bucătărie: mărar;

Aceste plante nu îți vor deranja calmul și ritmul viații de zi cu zi, îți vor ușura tensiunea și stresul după o zi grea de muncă, te vor ajuta să îți auzi vocea interioară și să te relaxezi.

Gemeni

Plante: ferigi, palme, sparanghel;

Pentru bucătărie: rozmarin;

Gemenii sociabili și curioși ar trebui să-și aleagă plante cu frunziș elegant, precum și plante cațărătoare. Acestea îți vor decora grădina și interiorul și te vor ajuta să renunți la gândurile negative, mulțumită parfumului rozmarinului.

Rac

Plante: fuchsia, aloe, spathiphyllum;

Pentru bucătărie: dovleac;

Racii, sensibili și grijulii, au nevoie de plante care să creeze confort în casă și să poată să îi înveselească. Opțiunea ideală este fuchsia, care înflorește frecvent și are o floare elegantă.

Leu

Flori: trandafir, narcisă, bujor, floarea soarelui;

Bucătărie: căpșuni;

Se pare că în listă sunt cele mai frumoase plante de pe lume. Ceea ce nu este deloc surprinzător: ele sunt fermecătoare precum leii (atrag atenția și inspiră să te gândești la ceva măreț și frumos).

Fecioară

Plante decorative: monstera, alpinism liana, aucuba;

Pentru bucătărie: frunze de salată;

Îngrijirea acestor plante poate fi o adevărată relaxare pentru fecioarele care muncesc mult – un hobby care te va ajuta să-ți distragi atenția de la muncă, să îți ordoneîi gândurile și să câștigi energie. Este o alternativă la meditații.

Balanță

Flori: hortensie, croton, fatsia japoneză;

Bucătărie: zmeură;

Ca adevărați esteți, dotați cu un simț subtil al frumosului, balanțele vor aprecia aceste plante, cu o coloristică deosebită și frunze grațioase. Despre cât de plăcut este să culegi zmeura coaptă într-un coș, nici nu vom mai menționa.

Scorpionul

Plante decorative: copac dragon, cactus, agavă;

Pentru bucătărie: mentă;

Minimaliste ca formă și culoare, dar nu mai puțin spectaculoase, plantele date vor sublinia perfect natura scorpionilor și se vor putea încadra în câmpul lor energetic.

Săgetător

Plante decorative: bonsai, ficus sacru;

Pentru bucătărie: lămâie;

Este important ca săgetătorul vesel și energetic să se înconjoare cu plante de forme deosebite, cu tulpini, frunze și fructe neobișnuite. Lămâiul este o sursă de energie pozitivă pentru săgetător, în timp ce bonsaiul și ficusul sunt niște talismane ce arată tare bine.

Capricornul

Plante decorative: arbore de jad, lithops, yucca;

Pentru bucătărie: varză;

Arborele de jad este numit și „copacul banilor”, se consideră că această plantă atrage noroc (în special financiar). Pentru capricorni, această plantă poate deveni un talisman, care îți permite să te concentrezi asupra atingerii obiectivelor.

Vărsător

Plante decorative: spurge, abutilon, dracena;

Pentru bucătărie: pepene galben;

Vărsătorii sunt fanii a tot ceea ce este deosebit, non-banal, și remarcabil, astfel încât te sfătuim să-ți focalizezi atenție plantelor rare neobișnuite și chiar exotice, care te împing să căuți soluții noi și idei non-standard.

Pești

Flori: orhidee, magnolie, papirus cyperus;

Bucătărie: afine;

Aceste plante vor inspira peștii visători să fie creativi, să îi ajute să se îndepărteze de problemele de zi cu zi și să se concentreze asupra vocii lor interioare. Cu alte cuvinte, te poți aștepta la un efect asemănător cu cel de după meditație.

Citește și: Top 3 cele mai sexy semne zodiacale, potrivit astrologilor

Sursa: glamour.ru

Foto: weheartit.com.