Fructele sunt foarte sănătoase și sunt adesea oferite ca alternativă la gustări. O bucățică de fruct vă poate satisface pofta de dulce în timp ce vă oferă nutrienți importanți, cum ar fi vitaminele și fibrele. Însă, cei care vor să își țină sub control aportul de zahăr ar trebui să aleagă fructe cu conținut scăzut de zahăr. Astfel, iată câteva fructe pe care le poți include în dieta ta, delicioase și pline de nutrienți, fără să îți faci griji că zahărul din compoziția lor va avea un impact negativ asupra sănătății tale.

5 fructe cu cel mai scăzut conținut de zahăr

1. Un aliment popular la micul dejun, ce are un conținut relativ scăzut de zahăr și este o sursă excelentă de vitamina C, este grepfrutul. O jumătate de grapefruit mediu conține 8,5 grame de zahăr și 43% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina C, ce ajută la creșterea imunității și favorizează absorbția fierului în organism. Grepfrutul are, de asemenea, un indice glicemic scăzut. Indicele glicemic măsoară cât de repede un aliment crește glicemia. Alimentele cu un indice glicemic scăzut sunt mai greu de digerat și, prin urmare, provoacă o creștere mai ușoară și mai lentă a nivelului de zahăr din sânge.

2. Un alt fruct cu conținut scăzut de zahăr și extrem de hrănitor este avocado. Un avocado întreg conține mai puțin de jumătate de gram de zahăr și oferă  9 g de fibre. Acest fruct poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol și la îmbunătățirea sănătății inimii, deoarece este bogat în grăsimi mononesaturate.

3. Kiwi este alt fruct ce are conținut scăzut de zahăr, 7g și sunt o sursă excelentă de vitamina C și fibre. Un kiwi oferă 62% din aportul zilnic recomandat de vitamina C și 2,3 g de fibre pentru doar 48 de calorii.

4. Merișoarele au un conținut scăzut de zahăr, conținând doar 4 g per cană. De asemenea, sunt o sursă bogată de compuși vegetali cu proprietăți antioxidante – substanțe care ajută la limitarea daunelor provocate de radicalii liberi asociați cu cancerul și alte boli cronice. Ele pot reduce, de asemenea, riscul de infecții ale tractului urinar cu aproximativ o treime la persoanele cu risc crescut de infecție.

5. Și fructele de pădure au un conținut mai scăzut de zahăr decât multe alte fructe, fiind bogate în fibre, polifenoli și vitamine. Totodată, au o valoare scăzută a indicelui glicemic.

 

Distribuie articolul: