Ai văzut și tu sute sau chiar mii de fotografii cu abdomene bine antrenate, ce ar fi să încerci și tu să lucrezi la acest capitol. 

În acest material, vom lua în considerare 5 exerciții eficiente pentru abdomen care te vor ajuta să-ți antrenezi mușchii de la nivelul abdomenului inferior, vezi mai jos care sunt acestea.

Foarfeca

Un exercițiu familiar pentru mulți încă din anii de școală. Este important să te întinzi drept pe podea: omoplații și fesele să fie bine lipite de podea. Ridică-ți puțin spatele inferior și așează-ți palmele sub el. Picioarele ridică-le în sus, într-un unghi de 45° și repetă mișcările similare unui foarfece.

Ridicarea abdomenului cu picioarele în poziție ridicată

Pentru poziția inițială întinde-te pe spate, picioarele poziționează-le perpendicular pe podea, iar brațele în spatele capului. În timp ce-ți ridici abdomenul este important să expiri complet. Efectuează exercițiul lent și accentuat.

Planșa cu implicarea genunchilor

Pentru început trebuie să te poziționezi în poziția planșă. Apoi începe exercițiul prin a trage genunchiul la cotul mâinii opuse, așa faci cu fiecare genunchi. Efectuează exercițiul în ritm lent, acordă o atenție deosebită spatelui, în timp ce realizezi acest exercițiu.

Ridicarea bazinului

Întinde-te pe podea, lipește omoplații de podea, ridică-ți picioarele drepte la 90°. Folosind mușchii abdominali, ridică-ți bazinul de la podea, în timp ce picioarele trebuie să fie perpendiculare corpului.

Planșa în genunchi

Pentru început poziționează-te așa cum este indicat în imaginea de mai jos, ține cont că greutatea corpului să fie concentrată în genunchi.Ridică-ți încet și concomitent brațul și piciorul opus, în poziția paralel cu podeaua, iar apoi coboară-le lent în poziția inițială. Exact aceeași procedură repet-o cu celălalt braț și picior.

Sursa: Glamour.ru

Distribuie articolul: