Ultimul lucru pe care l-ai făcut înainte de culcare tinde să aibă un impact semnificativ asupra nivelului de energie şi a stării de spirit pe care le vei avea a doua zi. Oamenii de succes înţeleg că succesul lor începe şi se termină cu sănătate mentală şi fizică, drept pentru care ei sunt foarte preocupaţi inclusiv de calitatea somnului. Acesta este motivul pentru care foarte mulţi oameni de succes au un adevărat ritual înainte de culcare, drept pentru care vom arunca o privire la obiceiurile lor înainte de a se băga în pat.


1.Citesc

Experţii sunt de acord că lectura este un domeniu pe care oamenii de succes îl iau foarte în serios înainte de a merge la culcare. Michael Kerr, autor de succes şi „speaker” de afaceri spune că ştie mulţi lideri care nu acceptă să fie perturbaţi de nimic în momentul în care aleg să citească, seara. Oamenii de succes nu citesc, cum poate ne-am aştepta, numai lectură de business ori cărţi inspiraţionale. Mulţi oameni importanţi caută combustibil de mare valoare pentru a stimula creativitate şi pasiunea în viaţa lor dintr-o varietate de surse scrise, cărţi, reviste, website-uri.

2.Fac o listă cu ce trebuie urmat

Curăţarea minţii de gânduri organizatorice este esenţială pentru un somn bun. Drept pentru care oamenii de succes acordă timp, înainte de culcare, exact pentru a face o listă cu lucrurile ce trebuie făcute a doua zi, astfel încât să scape de gândurile care altfel i-ar ţine departe de somn.

3.Petrec timp cu familia

Michael Woodward, psiholog organizaţional, spune că este foarte important ca oamenii să-şi facă timp pentru a vorbi cu partenerul, cu copiii, sau să se joace cu câinele.

4.Îşi planifică somnul

Oamenii care pun preţ pe modul în care se simt au grijă să se ducă la culcare la ore fixe. Acesta este o mare provocare pentru dependenţii de muncă, dar succesul este ceva care depinde foarte mult de calitatea somnului. Drept pentru care majoritatea oamenilor de succes îşi planifică o oră pentru a merge la somn, pe care o respectă cu sfinţenie.

5.Deconectare totală de la locul de muncă

Într-adevăr, oamenii de succes nu fac nimic legat de muncă înainte de culcare. Nu se apucă să-şi verifice mail-ul de serviciu, de exemplu, chiar înainte de a se băga în pat. În nici un caz ei nu-şi iau de lucru în pat.

6.Gânduri pozitive

Chiar dacă au avut o zi grea, oamenii de succes aleg să se gândească la lucruri frumoase înainte de somn. Indiferent cât au mers de prost lucrurile în acea zi care tocmai se sfârşeşte, oamenii de succes aleg să nu se arunce într-o spirală a pesimismului, făcându-şi, astfel, mai mult rău decât bine. Drept pentru care, oamenii de succes ţin departe gândurile negative şi se lasă înconjuraţi, confortabil, numai de gânduri frumoase, pozitive.

7.Imaginea succesului de mâine

Mulţi oameni importanţi îşi imaginează, înainte de somn, succesul acţiunilor de mâine, ei văd rezultatul pozitiv al proiectelor la care vor lucra. Pentru cei mai mulţi dintre ei, acest lucru nu este o sarcină ori un exerciţiu, ci un lucru natural care-i ajută să-şi programeze, practic, succesul.

Sursa