Oricărei persoane i s-a întâmplat să nu reușească să adoarmă, însă câteodată această problemă poate fi foarte deranjantă, mai ales dacă ți se întâmplă destul de des. De câte ori nu ți s-a întâmplat să încerci să încerci să dormi opt ore, însă să nu poți adormi atunci când îți propui? Acest lucru se întâmplă de regulă când ai o perioadă stresantă sau chiar și din cauza unor probleme de sănătate.

Dacă ai probleme de sănătate (de exemplu nu poți respira în somn), este cazul să consulți un medic, însă dacă pur și simplu treci prin momente mai dificile, iar lipsa somnului nu este în general o problemă obișnuită pentru tine, poți încerca aceste lucruri.

1.Renunță la smartphone

Probabil ai citit asta în nenumărate alte articole, însă este un sfat pe care ar trebui să îl aplici. Înainte cu jumătate de oră să te culci, pune smartphone-ul sau tableta într-o altă cameră sau cât mai departe de patul tău. Totodată, renunță la alarma telefonului și alege un ceas clasic. Da, știm, sună amuzant, însă este dovedit științific că te vei odihni mai ușor. Dacă vei avea un dispozitiv electronic lângă tine, vei fi tentată să verifici noile postări pe Instagram, mai ales dacă nu adormi atât de repede precum ți-ai dorit.

2.Încearcă un exercițiu e respirație

O tehnică foarte apreciată de a adormi rapid este cea a respirației 4-7-8. Încerci să respiri pe nas timp de 4 secunde, apoi îți ții respirația timp de 7 secunde și apoi expiri timp de 8 secunde. Se pare că această tehnică are un efect asemănător unor medicamente asupra creierului nostru și încetinește ritmul cardiac, devenind astfel mai liniștită. Nu va fi foarte ușor să faci asta, însă în câteva zile te vei obișnui și vei vedea că vei adormi după doar câteva repetări.

3. Yoga sau streching 

Pentru a adormi mai ușor încearcă să faci câteva exerciții fizice. Concentrează-te din nou asupra respirației în timp ce faci întinderi. Cel mai bine este să încerci yoga. Încearcă sa eviți exercițiile fizice care te-ar forța, deoarece îți va crește și ritmul cardiac, iar asta înseamnă că vei fi mai energică, un lucru pe care cu siguranță nu ți-l dorești.

SURSA