Nu totul ce este bogat în vitamine și cultivat în ferme ecologice, este sănătos. În ultimii ani, superalimentele au devenit o parte a vieții noastre. Chiar și iubitorii de pâine și paste au căzut sub asaltul la avocado, semințe chia etc. Dar iată că nu este totuși cea mai bună alegere. Să vedem de ce este așa.

Avocado

Avocado este o sursă bogată de grăsimi sănătoase și acizi diferiți, dar, are și unele proprietăți nu chiar bune . Deci, datorită conținutului ridicat de calorii, avocado poate contribui la obezitate. O porție sănătoasă și fără risc a acestui fruct ar trebui să se încadreze în 50 kcal, ceea ce echivalează cu aproximativ o cincime dintr-un avocado. Orice lucru de mai sus este deja riscant pentru silueta ta. Așadar, sfatul nostru este să aveți grijă la porții, mai ales atunci când e vorba de sosurile de avocado și tartine. Acolo, de regulă, se și ascund caloriile.

Semințe chia

Un alt superaliment adevărat care se mândrește cu cantități record de calciu, fibre, potasiu, magneziu, fier, acizi grași și antioxidanți. Cu ajutorul lor se fac budinci și deserturi minunate. Semințele chia pot ajuta la îmbunătățirea rezistenței fizice și a sănătății generale. Ei bine, și, desigur, vor atrage în special pe cei care slăbesc, deoarece pot accelera semnificativ metabolismul.

Singurul lucru pentru care nu sunt recomandate, este că sunt un alergen puternic și sunt contraindicați persoanelor cu boli ale tractului gastro-intestinal. Dacă doza recomandată este depășită, acestea pot provoca leziuni severe stomacului, precum și diferite simptome de intoxicație.

Fructele goji

Bogate în antioxidanți, vitamine, polizaharide și multe alte substanțe utile, fructele de goji îmbunătățesc starea pielii și vederea, sunt bune pentru prevenirea răcelilor, îmbunătățesc digestia, încetinesc procesul de îmbătrânire, hrănesc celulele creierului, sporesc eficiența etc.

Dar, din păcate, au și un dezavantaj semnificativ, chiar și mai multe. În primul rând, nu toată lumea le poate mânca, de exemplu, nu sunt potrivite pentru femeile însărcinate și care alăptează. În al doilea rând, ele pot provoca balonare și diaree. În al treilea rând, goji sunt extrem de bogate în calorii, prin urmare, datorită conținutului ridicat de zahăr, este mai bine să le limitați consumul, în special cei care slăbesc.

Sursă: marieclaire.ru