Probabil deja știi că nucile și anumite ceaiuri ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire. Dar care este fructul care oprește îmbătrânirea?

Fructul care oprește îmbătrânirea

Ai fi surprins să auzi avocado nu te ajută doar să-ți menții o minte ascuțită, ci și să pui pauză vârstei pe care o ai. O cercetare realizată de Universitatea Tufts, apărută în jurnalul Nutrients, arată rezultatele unui studiu prin care participanții au fost monitorizați consumând un avocado pe zi timp de șase luni în timp ce alți participanți au consumat un cartof sau 240g de năut. La final, participanții care au mâncat avocado au crescut nivelul de luteină, asociat funcției cognitive și memoriei, scrie csid.ro

csid.ro

Mai mult, avocado este ideal în dietă și datorită conținutului de magneziu. Magneziul este vital pentru că el se regăsește în fiecare celulă din organism și este esențial pentru multe funcții ale organismului. Un avocado conține 60mg de magneziu, care se traduce ca 15% din necesarul zilnic recomandat.

Magneziul acționează și asupra creierului și vaselor de sânge. Este vasodilator, adică dilată vasele de sânge și crește circulația sangvină către creier.

Când vine vorba de lista alimentelor care sprijină sănătatea creierului, alimentele care conțin omega-3 sunt în top. Avocado se numără și el printre alimentele care conțin acizi grași omega-3. Aproximativ 60% din creier este făcut din grăsime și jumătate din această cantitate este omega-3.

csid.ro

Alimentele bogate în omega-3 previn declinul cognitiv, adică apariția bolii Alzheimer. De asemenea, omega-3 produce celule nervoase, vitale pentru memorie și capacitatea de a învăța.

Sursa: csid.ro

Distribuie articolul: