Nutriționista Victoria Ursu ne ajută să avem o tartă absolut delicioasă, cu ingrediente sănătoase și savuroase. Avem mai jos, de la ea, rețeta TARTEI CU Spanac, PRAZ ȘI CIUPERCI.

Ingrediente (pentru 4-5 persoane):

Pentru aluat:
〰️ 200 g faină integrală de grâu
〰️ 100 g unt gheea
〰️ 5-6 linguri de apă
〰️ sare

Pentru umplutură:
〰️ 3 buc de praz mare (sau 5-6 mici)
〰️ 5-6 ciuperci Champignon mari
〰️ 100 g spanac
〰️ 2 căței de usturoi
〰️ 3 ouă de găină
〰️ 3 linguri mari iaurt grecesc 10% sau smântână 15%
〰️ 30 g gheea
〰️ cimbru (opțional)
〰️ sare și piper

👩‍🍳 Mod de preparare:

1️⃣ Pentru pregătirea aluatului mai întâi amestecăm untul cu făina, adăugând treptat apa, apoi sarea. După ce am modelat o gogoașă (vezi poza) o punem la frigider pentru 20 min (nu mai mult că se întărește).
2️⃣ Întindem o turtă pe care o punem pentru 10-15 min la cuptor (temperatura 120 grade). Nu uităm să trecem cu furculița pentru coacerea uniformă.

3️⃣ Tăiem prazul (nici prea finuț, nici bucăți mari) și-l înăbușim 7-10 min în gheea.
4️⃣ Adăugăm în ceaun ciupercile feliate, spanacul tăiat ca și prazul și mai ținem sub capac încă 5-7 min.
5️⃣ Oprim focul. Sărăm, pipărăm și pisăm cățeii de usturoi.
6️⃣ Batem 3 ouă și împreună cu iaurtul omogenizăm toate legumele.

7️⃣ Între timp turta e cât de cât coaptă. Turnăm peste ea compoziția din ceaun și mai lăsăm la cuptor (temperatura deja 160-180 grade) încă 20 min.
8️⃣ Se servește caldă. Poftă mare!

„Dacă mă întrebați la ce masă se consumă, personal o văd fie la prânz cu o salată generoasă, fie la cină”, ne recomandă nutriționista Victoria Ursu.