Dacă ți-ai propus să treci la o alimentație dietetică, atunci supele ușoare sunt preparatele ideale cu care să începi. Iată rețeta de supă cu perișoare. Are puține calorii, iar gustul te cucerește din prima.

Ingrediente:

  • 500 gr piept pui dezosat, tocat
  • 4 morcovi
  • 2 rădăcini pătrunjel
  • o rădăcină mică țelină
  • un ardei gras roșu
  • o ceapă albă
  • 200 gr orez cu bob mare
  • un o
  • mărar
  • pătrunjel
  • țelină frunze
  • 3-4 foi de dafin
  • sare

Preparare:

Orezul, spălat în apă rece, se lasă la înmuiat 2-3 ore. Se pune la fiert în apă zarzavatul: morcovii, rădăcina de pătrunjel și țelina (date pe răzătoare în prealabil), ceapă, ardeiul tăiat felii, apoi se adaugă foile de dafin și sare, după gust.

După ce începe să fiarbă zarzavatul, se pun perișoarele. Acestea se pregătesc astfel: într-un bol se amestecă bine carnea de pui tocată cu oul bătut spumă, orezul și o linguriță de sare. Din amestecul obținut se fac mingiuțe de mărimea unor nuci. Din momentul în care perișoarele se ridică la suprafață apei, supa se fierbe o oră, la foc redus. La final, se așezonează cu sare și se adaugă frunzele de mărar, pătrunjel și țelină tocate. Se ia oala de pe foc și se lasă acoperită cu un capac.

Serviți cu plăcere!

Sursa: retetepractice.ro

Vezi și: Supa-cremă de usturoi, cu brânză și verdeață. Un „tratament” delicios pentru virozele de sezon