În sezonul rece, supele și ciorbele sunt ideale pentru a ține la distanță răceala și gripa. Dar ce ai spune de una care te pune pe picioare în cazul în care te-ai îmbolnăvit? Supa cremă de usturoi nu este doar delicioasă, ci este și mai puternică decât toate antibioticele.

Un grup de oameni de știință al Universității din Washington a descoperit că usturoiul este de o sută de ori mai puternic decât cele mai bine vândute două antibiotice din lume.

Ingrediente:

  • 6 pahare (250 ml fiecare) supă de pui (ca bază)
  • 1 linguriță cimbru proaspăt, tocat
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 50 căței de usturoi curățați
  • 1 cană smântână
  • 1 legătură ierburi proaspete – pătrunjel, cimbru, frunze de dafin (poți folosi și condimente uscate)
  • 2 linguri unt
  • 2 cepe roșii mari tocate
  • 3 căni pâine uscată, cuburi

Preparare:

Se încălzește cuptorul la 180 de grade. Se pune usturoiul într-un vas cu puțin ulei de măsline și apă și se lasă timp de 45 de minute, după care se lasă la răcit. Aveți grijă să nu-l prăjiți prea rău.

Într-o tigaie la foc mediu se pun cele două linguri de unt împreună cu cele două lingurițe de ulei de măsline. Ceapa roșie tocată se ține 10 minute după care se scurge de ulei și se adaugă usturoiul prăjit.

Se amestecă, se adaugă supa de pui, cimbrul și ierburile proaspete sau uscate. Reduceți focul la mic, se adaugă crutoane și se lasă cinci minute, până se înmoaie pâinea. Se amestecă supa folosind un mixer de mână sau blender până când veți obține o textură cremoasă.

Adaugă smântâna și sare după gust și poftă bună!

Sursa: Clickpentrufemei.ro

Vezi și: Desertul ideal de post: biluțe din biscuiți, cacao și nucă de cocos. Mai mult decât un răsfăț dulce!