Combinația de ceapă și usturoi constituie un remediu natural ideal și eficient pentru prevenirea anumitor boli, întrucât ambele legume întăresc sistemul imunitar. O supă de ceapă și usturoi este o rețetă perfectă pentru întărirea sistemului imunitar, potrivit dozadesanatate.ro. Atât ceapa, cât și usturoiul sunt alimente ce conțin multe vitamine, minerale și antioxidanți. Mai mult, acestea au proprietăți cu efect antibiotic, ajutând la prevenirea și combaterea diferitelor infecții. Ar putea fi denumită chiar supă anti-răceală!

O dietă echilibrată este esențială pentru a putea întări sistemul imunitar și pentru a combate diferite afecțiuni. Consumul unei supe de ceapă și usturoi este o metodă din ce în ce mai des utilizată, de exemplu, împotriva răcelii și gripei.

Ingrediente:

  • 3 cepe,
  • 1 morcov mare,
  • 2 căței de usturoi,
  • 1 nap alb de dimensiuni mici,
  • 570 ml supă de legume, puțină pudră de muștar,
  • foi de dafin,
  • 30 ml ulei de măsline,
  • piper și sare.

Preparare:

Începe prin a toca cele trei cepe în felii subțiri sau julien. Decojeste doi căței de usturoi și pisează-i în mojar. Apoi spală morcovul, decojeste și taie-l bucăți. Procedează la fel și cu napul alb.

Încălzește un pic uleiul într-un vas, la o temperatura scăzută. Adaugă ceapă, morcovul, usturoiul și napul tocat. Soteaza legumele la foc mic, până devin aurii. Adaugă sare și piper după gust. După câteva minute, adaugă câteva foi de dafin, pudra de muștar și supa de legume. Amestecă bine și lasă supa să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute, cu vasul acoperit. În acest fel, aromele și proprietățile benefice se vor păstra. După ce supa este gata, scoate foile de dafin din aceasta. Poți să scoți și morcovul din supă, în funcție de preferințele tale. Dacă dorești, poți să adaugi din nou sare și piper.

Orice supă preparată cu ingrediente naturale reprezintă o opțiune excelentă în lunile răcoroase, dar și în altă perioada a anului. În ceea ce privește aspectul nutrițional, o supă de ceapă și usturoi este o metodă excelență de a profita de beneficiile oferite de ingredientele naturale. Această supă ne ajută să ne întărim sistemul imunitar, tratând simptomele gripei și ale răcelii.

Sursa: dozadesanatate.ro

Foto: Pexels

Vezi și: Supă de ceapă și cașcaval, o delicatesă franțuzească, perfectă pentru sezonul rece