În ultimii ani semințele de chia au câștigat multă popularitate în bucătăriile gospodinelor. Pe lângă faptul că acestea mai sunt intens promovate prin fotografii savuroase din mediul online, semințele de chia îți pot bucura organismul și silueta ta cu un set incredibil de beneficii. Care sunt acestea, află mai jos.

1. Semințele de chia au puține calorii

Un aliment care are puține calorii, dar care asigură sațietatea? Parcă sună prea bine să fie adevărat. Ei bine, e real. Semințele de chia au 490 calorii per 100 grame. Totuși, doza recomandată pentru un adult este de cel mult 40g pe zi. Consumate în principal dimineața, acestea te vor ajuta să-ți menții senzația de sațietate mai multe ore după micul dejun și să iei decizii alimentare mai sănătoase pe parcursul zilei.

2. Semințele de chia reduc foamea

Datorită conținutului bogat de fibre, apetitul îți va fi inhibat. Fibrele au capacitatea de a absorbi lichidele și de a-și mari volumul în stomac. Astfel, e ușor de înțeles de ce senzația de foame nu mai apare multă vreme după masă. Mai mult decât atât, fibrele îmbunătățesc digestia, ceea ce ajută și la eliminarea grăsimii din zone precum abdomen, șolduri, pulpe. Un studiu publicat de Jurnalul Britanic de Nutriţie demonstrează corelarea consumului de chia cu reducerea țesutului adipos.

3. Semințele de chia dau energie

Un alt element foarte important este și conținutul de proteine. Astfel că semințele de chia conferă energie pe parcusul întregii zile, intensifică arderile și accelerează metabolismul. Studii făcute pe grupuri de sportivi au arătat că cei care au consumat înainte de antrenament semințe de chia au avut performanțe la fel de bune ca aceia care consumaseră o băutură energizantă. Nu mai e nevoie să spunem care alternativă e mai sănătoasă, nu-i așa?

4. Semințele de chia ajută la formarea mesei musculare

În timp ce unele persoane doresc să piardă în greutate, altele vor să își sculpteze corpul și să câștige mai multă masă musculară. Semințele de chia sunt foarte bune în acest proces. Tot datorită proteinelor conținute, precum și acizilor grași Omega-3, consumul lor este indicat și celor care vor să obțină masă musculară fără să apeleze la diverse suplimente artificiale.

Sursa: Kudika.ro