Se știe că legumele sunt bogate în nutrienți, vitamine, minerale și antioxidanți. Totuși, cu unele dintre ele trebuie să fim mai precauți, motivul fiind – zahărul. Mai jos vei găsi o listă cu cinci legume care au un mare conținut de zahăr, iar tu probabil că nici nu știai de acest lucru. 

Morcov

În ciuda faptului că morcovul este un aliment benefic, totuși este și foarte bogat în calorii, iar aceste calorii provin din zahărul pe care îl conține. Nu trebuie să renunți la morcov, pentru că acesta totodată este și bogat în calciu, potasiu, beta-caroten și în vitamina A, dar atunci când îl consumi să ții cont de cantitate. 

Porumb

Porumbul este, de asemenea, o legumă foarte sănătoasă, care conține multe elemente utile precum fosfor, calciu, potasiu, magneziu, fier și vitaminele A, B și E. Cu toate acestea, porumbul este o legumă amidonoasă și dulce, conține aproape 100 kcal și 7 g zahăr la 100 g. De aceea, urmărește cu atenție cantitatea când consumi porumbul. 

Sfeclă

O altă legumă este sfecla, cea care e inclusă în lista alimentelor sănătoase. De aceea nimeni nu spune că trebuie să fie exclusă, dar trebuie de ținut cont că sfecla mai conține și 9 g de zahăr la doar 100 g din produs. Nu renunța la sfeclă, doar urmărește cantitatea.

Cartof

La cuptor, fierte, piure, cartofi prăjiți și nu doar, toate aceste rețete sunt preferatele noastre.  Totuși, pentru că au un conținut ridicat de amidon, cartofii influențează la nivelul creșterii rapide a zahărului din sânge. În plus, aceste legume sunt foarte bogate în calorii, așa că nu-i consuma foarte des.

Ceapă

Surprinzător, dar adevărat. Chiar dacă suntem obișnuiți să credem că singurul minus al cepei este mirosul și gustul ei specific, iar beneficiile sunt o mulțime, uite că acest lucru nu este în totalitate adevărat. O legumă amară are un conținut de zahăr de aproape 6 g la 100 g. Deci, dacă nu îți place ceapa, o poți refuza, pentru că nivelul zahărului din sânge îți va mulțumi.

Tu știai că aceste legume conțin și mult zahăr?

Sursa: bazaar.ru 

Distribuie articolul: