Specialista în nutriție Maria-Victoria Racu ne recomandă să includem pomușoarele în regimul nostru alimentar, explicând că au numeroase beneficii pentru sănătate și frumusețe. Nutriționista a venit cu un top 3 al pomușoarelor pe care să le consumăm și iată care sunt acestea.

  1. Pomușoarele sunt o comoară de antioxidanți (resvératrol, antocianine) care ajută în lupta cu stresul cronic și previn un șir de boli (bolile de inimă, diabetul zaharat, cancerul).
  2. Sunt bogate în fibre, apă și sărace în calorii. Deci, prietene cu silueta.
  3. Se potrivesc ideal la un iaurt, cereale, terci, salate, tarte cu brânză, cheesecake.

Top 3 pomușoare:

Afinele – pe lângă cele enumerate mai sunt bogate în vitamina C și ajută la stoparea îmbătrânirii, inclusiv a sistemului nervos.

Coacăza – comoară de vitamina C (care se păstrează în cantități mici și în dulceață) și îmbunătățește digestia. Celelalte criterii – la fel valabile.

Murele – 9 antioxidanți în compoziție, vitamina C și K pentru imunitate (un strict necesar în pandemie), funcția sistemului nervos și prevenirea bolilor cronice.

Vouă care dintre aceste pumușoare vă plac cel mai mult?

Sursa: Instagram/MariaVictoriaRacu

Vezi și: Ajutor alimentar pentru tiroidă – recomandările medicului nutriționist Maria-Victoria Racu