Nu în zadar am fost supranumiți „generația cu capul în jos”. Noile tehnologii devin cei mai mari hoți de timp. Din dorința de a arăta lumii cât de mult am ajuns să depindem de smartphone-uri, fotograful francez Antoine Gregor a lansat un proiect foto care stârnește nu doar uimire, ci și anumite remușcări!

Proiectul foto denumit SUR-FAKE atinge un subiect destul de sensibil în societatea contemporană: utilizarea gadgeturilor în orice moment al zilei și renunțarea la viața reală în favoarea celei virtuale.

Din spusele autorului de doar 20 de ani, ideea proiectului constă în faptul că oamenii și-au dizolvat chipurile în ecranele gadgeturilor pe care le folosesc, separându-se tot mai departe de realitate.

Fotograful călătorește cel mai des în 3 țări ale lumii: Anglia, Franța și Olanda, remarcând că de fapt, în țările vizitate nu se găsesc prea mari doferențe în ceea ce privește utilizarea noilor tehnologii.

Pentru a spori efectul mesajului său social, fotograful a editat pozele cu oameni reali în așa fel, încât fețele lor să fie parcă „supte” de ecranul telefonului mobil. Vă veți convinge încă o dată că riscăm să ne transformăm în zombie digitali, dacă vom continua să „evoluăm” în asemenea ritmuri.

Copii, femei, oameni de afaceri, turiști – toți sunt tentați să rămână hipnotizați de ecrane și să se înstrăineze de propriile corpuri.

Foto: Antoine Geiger

Distribuie articolul: