Mai ales după un timp îndelungat de singurătate persoanele care sunt din nou într-o relație tind să vorbească despre ea constant. Cu greu se abțin să o afișeze în toate modurile posibile, mai ales pe rețelele sociale, unde există atâtea opțiuni: statutul „in relationship”, check-in-uri, posibilitatea de a bifa starea zilnică, inclusiv de „îndrăgostit”. Nu există o limită la numărul de poze care pot fi postate. Și atunci, de multe ori se întâmplă că oamenii nu au limite atunci când vine vorba despre distribuirea unor informații pe internet.

Nu posta date cu caracter personal despre partenerul tău, fără acordul lui. Prin faptul că împărtășești detalii personale cu prietenii tăi și prietenii acestora, nu doar scazi nivelul de intimitate, dar mai și pui partenerul într-o situație incomodă. Sexologul și specialistul în relații, doctor Michael spune:

„Puteți posta date personale despre dvs., dacă doriți, dar nu postați date cu caracter personal despre jumătatea dvs. Asta înseamnă imixtiune în spațiul intim. Nu anunțați despre el nimic din ceea ce nu povestește el singur despre sine.”

Nu critica pe internet partenerul atunci când vă certați. Sunteți în pline discuții și certuri. S-ar putea chiar să aveți dreptate în dispută, dar încăpățânarea partenerului nu îl lasă să recunoască asta. Și atunci decizi să discuți asta pe online ca să auzi măcar un cuvânt de consolare. Mai sunt la modă și status-urile codificate despre starea ta sau relația ta. Oprește-te! Sexologul explică:

„Niciodată nu vă certați jumătatea pe rețelele sociale și nu povestiți despre precedentele sau actualele certuri. Atunci când cearta se va încheia, veți regreta cuvintele dvs., iar oamenii vor rămâne cu o impresie urâtă despre partenerul dvs.”

Nu posta rezultatele ecografiei. Astăzi este la modă să anunți despre sarcină pe Facebook. Deși ginecologii recomandă să aștepți până la al doilea trimestru ca să dai vestea, din cauză că riscurile de a pierde sarcina sunt mult mai mici, multe femei consideră necesar să facă publică fotografia făcută în timpul ecografiei.

Nu posta fotografii cu selfie-uri în care vă sărutați. Este minunat că zilele și nopțile în singurătate au rămas în trecut. Ați găsit sufletul-pereche și acum aveți necesitatea stringentă să le arătați tuturor cum vă sărutați. Experta în relații on-line Julia Spaira recomandă să nu faceți asta:

„Selfie cu săruturi arată ok o singură dată, dar postarea permanentă a imaginilor cu buzele și limbile voastre nu e o idee bună. Pe lângă toate, le va fi neplăcut prietenilor voștri care nu sunt într-o relație. Puteți considera asta invidie sau gelozie, dar să nu vă mire dacă o să vă blocheze. ”

Nu posta poze cu darurile scumpe pe care le primești. Partenerul ți-a dăruit cerceri cu rubin, o geantă Louis Vuitton sau un televizor enorm? Perfect! Dar nu e nevoie să te lauzi cu bogățiile tale în fața celor care se descurcă financiar foarte greu. Experta în relații on-line spune:

„Fiecare își are bugetul său, iar dacă soțul vă scaldă în diamante fotografiile cu noile cadouri pe news feed ar putea speria oamenii. Mulți au probleme financiare și intră pe rețelele sociale ca să își distragă atenția de la ele, dar nu ca să cadă din nou în depresie din cauza sărăciei sale. Nu vă lăudați pe rețelele sociale. Este inadmisibil!”

Nu vorbi despre despărțirea ta pe rețelele sociale. Izbăvește prietenii de detalii despre despărțirea de partener, mai ales că cel mai probabil ai de spus doar lucruri urâte. Nu îți complica trăirile emoționale prin citirea a tot felul de comentarii și sfaturi pe Facebook. Din nou, o recomandare de la expertul în relații:

„Nu complicați lucrurile. V-ați despărțit cum v-ați despărțit. Nu trebuie să povestiți despre asta cu lux de amănunte. Dacă simțiți necesitatea, schimbați statutul pe Facebook la single și atunci toți o să înțeleagă totul fără prea multe detalii.”

Nu posta poze cu partenerul tău dezgolit. Pozele sexy sunt o metodă excelentă de ademenire a partenerului atunci când este acasă sau când nu aveți timp pentru intimitate. Dar nimeni decât voi doi nu trebuie să le vadă. Psihoterapeutul și specialistul în relații Sara Mendel spune că schimbul de poze fără perdea sunt un semn al încrederii înalte, care sub nicio formă nu trebuie trădată, respectiv nu trebuie distribuite asemenea poze cu străinii.

„Oricât de senzual și sexual atractiv ar fi partenerul dvs., nu aveți dreptul să postați poze în public în care apare el. E o parte din relația voastră și trebuie să rămână între voi și în dormitorul vostru.”

Sursa: lifter.com.ua