Zilnic apar idei noi, aplicații noi, diverse gadgeturi care au menirea să ne facă viața mai ușoară și mai interesantă, dar anume smartphone-ul rămâne cel mai utilizat dintre toate. Avem o viață în telefonul nostru. Există câteva lucruri pe care nu trebuie să le ignori dacă îți dorești ca acesta să-ți servească cât mai mult timp.

Nu uita de actualizări

Ori de câte ori primești notificarea de actualizare, nu trebuie să o ignori ci să o instalezi imediat. De update depinde atât securitatea cât și buna funcționare a aplicațiilor, soft-ului și a telefonului în general.

Nu te conecta la Wi-Fi-urile publice

… sau, cel puțin, evită la maxim să o faci. Fie că vrei să economisești Mgb din abonament sau poate că ai rămas fără, conectarea la o rețea publică te poate costa mult. Chiar dacă o faci, fii foarte atentă la site-urile pe care le accesezi și informația pe care o introduci (login, parolă, datele bancare, etc.) – rețelele publice sunt deseori atacate de hackeri, așa că ai mare grijă.

Nu folosi orice încărcător

Atunci când folosești un încărcător care nu este original (cabluri străine, cabluri de alimentare în mașină, etc.), are de suferit bateria telefonului. Chiar dacă ți se pare că nu se schimbă nimic, peste un timp, bateria telefonului va avea nevoie tot mai des de reîncărcare, iar tu te vei mira că ține tot mai puțin.

Nu lăsa telefonul la încărcat peste noapte

Dacă obișnuiești să o faci (chiar și cu încărcătorul original), află că există riscul ca acesta să se supraîncălzească, lucru care sigur îi va afecta componentele. Dacă nu imediat, atunci se va întâmpla oricum, doar că nu vei observa acest lucru, iar într-o zi te vei trezi că nu-ți mai funcționează telefonul și probabil vei da vina pe vânzător :).

Nu uita să-ți cureți telefonul

Este mai degrabă un sfat pentru sănătatea ta, decât pentru rezistența unui telefon, dar nu trebuie să-l ignori. Obișnuiești să-ți speli mâinile când ajungi acasă, nu-i așa? Le știi curate și te simți în siguranță? Dar imediat după, iei telefonul în mână și… toate bacteriile posibile se transferă înapoi pe mâini, față, apoi ajung în cavitatea bucală, ochi, etc. Când ai erupții acneice pe obraz, oare nu e pentru că ai ținut telefonul lipit de el atunci când ai vorbit? Amintește-ți câte uși ai deschis cât ai fost afară, te-ai ținut de bară în transportul public? Și între timp, până a ajunge acasă ce ai făcut? Te-ai uitat în telefon. Acesta poate aduna milioane de microbi, bacterii și virusuri zilnic, așa că sugestia noastră este să-l cureți măcar o dată pe zi. Îți ia doar un minut.

Pentru reîncărcarea online a contului intră pe oplata.md!

Foto: Pexels.com