Fenomenul astronomic vine cu schimbări, pe alocuri majore, în destinele multora dintre noi. Acesta închide ușile pentru unii și le deschide larg pentru alții. Cum ne influențează Eclipsa parțială de Lună din această duminică, aflați din informațiile oferite de astrologul Sergiu Iordachi.

Pe 5 iulie 2020, ora 07:30 dimineață (ora Chișinăului), a avut loc Eclipsa parțială de Lună în semnul Capricornului, a patra din cele șase eclipse din anul acesta și a treia și ultima din coridorul de eclipse din această vară. Luna a intrat parțial în umbra Pământului între orele Chișinăului 6:07:23 și 8:52:23 cu o acoperire maximă de 35% din discul său.

Regiunile din care s-au văzut cel puțin unele părți ale eclipsei parțiale de lună din 4-5 iulie 2020 sunt: Europa de Sud și Vest, marea parte a Africii, marea parte a Americii de Nord, America de Sud, Pacific, Atlantic, Sud-Vestul Oceanului Indian și Antarctica.

Din punct de vedere al astrologiei, eclipsele de Lună se asociază cu evenimente cauzate de gândurile și sentimentele noastre.

Ele indică sfera vieții de zi cu zi, unde vor apărea modificările provocate de eclipsa solară. Eclipsa lunară marchează finalizarea unei etape din viața noastră, care poate fi percepută ca o criză, în urma căreia ceva va fi schimbat sau aruncat radical. Eclipsa lunară este momentul în care se evidențiază probleme de relații, dispute juridice, conflicte deschise. Pot fi divulgate secretele, devenind publice. Dacă am fost ocupați să căutăm pe cineva sau ceva, îl putem găsi în timpul unei eclipse lunare. Se execută proiecte și sarcini pe termen lung.

Eclipsa de Lună poate aduce o întâlnire mult așteptată sau poate pune capăt unui dezacord inevitabil. Acesta este momentul scandalurilor publice, al rezilierii contractelor sau, dimpotrivă, al fuziunii și asocierii părților.

Cu toate acestea, trebuie să reținem că în acest moment intensitatea emoțională este prea puternică, de aceea, să evităm să luam decizii spontane în zilele din preajma eclipsei. Ceea ce va fi distrus în această perioadă este greu de restaurat.

Această eclipsă parțială de Lună este apogeul eclipsei parțiale de Soare în Rac din 1 iulie 2011, este momentul apariției inevitabile a ceea ce am „sădit” atunci în iulie. Totodată, această eclipsă lunară este asociată cu o perioadă critică a așa numitului „Soarelui Negru”, când Pământul este la cea mai mare depărtare de Soare. Astfel că, orice procese politice în jurul zilei eclipsei pot deveni ireversibile, iar consecințele lor să fie fatale.

Citește și: Eclipsa Inelară de Soare din 21 iunie – fenomen astronomic extraordinar. Cum ne influențează, potrivit astrologului Sergiu Iordachi

De asemenea, pot crește tot felul de proteste sociale, precum și dezastre naturale și tehnologice. Evitați să vă aflați în momentul eclipsei în tuneluri, metrou, subterane, în munți, peșteri și mine.

Următoarele două-trei săptămâni după eclipsă pot marca bazele scenariilor celor mai importante evenimente din viitorul îndepărtat.

Eclipsa actuală poate să pună bazele unei viitoare confruntări între clasa conducătoare și cetățenii nemulțumiți de poziția lor. În doi-trei ani, această nemulțumire poate lua un caracter de revoltare deschisă din cauza situației economice nesatisfăcătoare din diferite state. În cazul în care nu se iau măsuri decisive de soluționare a crizei, la scurt timp, își poate face apariția figura unui viitor lider al mișcării de protest.

Eclipsa de Lună din 5 iulie 2020 are loc în gradul 14 al Capricornului, grad asociat cu iritabilitate, dispute, confruntări active, scandaluri, vătămări corporale. Totemul acestui grad este „Lupul Arctic”. Este un grad al prădătorului, liderului, omului de fier, capabil să trăiască chiar și în condiții inumane.

„Lupul Arctic” semnifică o persoană foarte inteligentă, înțeleaptă, judicioasă, capabilă de sentimente înalte și disprețuitoare a slăbiciunii. Poate fi un mare organizator, dar și o persoană extrem de crudă și nemiloasă. Anume o astfel de personalitate poate aduce în prim-plan evenimentele viitoare generate de eclipsă. În astrologie, Luna este în asociere cu energiile colective și, prin urmare, viitorul lider, cel mai probabil ar trebui să fie o persoană din popor, care poate deveni întruchiparea aspirațiilor și speranțelor oamenilor simpli.

Eclipsa de Lună are loc pe Nodul Sud al Lunii, ceea ce accentuează locurile în care trebuie să facem anumite compromisuri dacă dorim ascensiunea către spiritualitate.

De asemenea, indică întâlnirile karmice care se cer rezolvate pentru a ajunge la un mod de viață lipsit de răzbunări personale, de furii reprimate, de resentimente care blochează capacitatea de a privi mai larg și trăi în armonie.

Capricornul, care găzduiește această eclipsă lunară, semnifică stabilitatea exterioară, înălțimea pe care fiecare aspiră să o atingă.

El este executantul perfect, care se ferește de simţurile şi emoţiile semnului opus, a Racului, sau dimpotrivă, are un simț ridicat al responsabilității și dorință de a proteja, îngriji și asigura pe cei dragi (la un nivel mai înalt, chiar țara), folosind toate ideile, puterea, banii, oamenii pentru a-şi atinge ținta.

Această eclipsă ne face să avem grijă de ambițiile profesionale și carieră, de obiectivele și lucrurile care credem că ne oferă securitate și reputație. La nivel inferior, ambele semne ne transformă în sclavi ai familiei și carierei. La nivel superior, înțelegem că doar prin credință putem lupta cu temerile noastre și depăși nesiguranța, putem să fim liberi și în același timp legați de toate și de toți dar într-un mod altruist.

În horoscopul eclipsei de Lună din 5 iulie, nodurile lunare sunt pe axa Săgetător-Gemeni, în casele V-XI. Nodul Sud în Săgetător ne dezvăluie că, noi alegem doar ceea ce este util, ceea ce pare adecvat sau de prestigiu, și ne lipsește foarte mult ceea de ce avem nevoie. Suntem obișnuiți să ne bazăm doar pe autorități recunoscute, ne lipsește democrația, de aici și snobismul. Uneori manifestăm credință excesivă în ceva și nu putem pune la îndoială corectitudinea familiarului.

Lecția pe care ne-o aduce eclipsa prin aportul Nodului Nord în Gemeni, este să învățăm să punem la îndoială lucrurile din punct de vedere al rezonabilului, să învățăm să auzim și să ținem cont de părerile celorlalți, să fim mai atenți și tolerabili cu peroanele apropiate și să abandonăm ideea propriei noastre exclusivități. Să încercăm să profităm de toate posibilitățile pe care le pot oferi prietenii, aliații și protectorii noștri, ghizii spirituali, puterea unui grup, visele și idealurile noastre, umanismul, urmărirea adevărului și munca pentru viitor.

Eclipsa parțială de Lună cade în casele VI-XII, pe „axa slujirii”.

Această conjunctură astrală ne face să ne confruntăm cu suferințele create de anumite renunțări, dar și greșeli în muncă, familie, carieră, planuri făcute în spatele ușilor închise, manipulări din umbră, acțiuni sub acoperire, secrete, trădări, vinovății, iluzii.

Soarele în casa XII cere să înțelegem că viața are un scop divin, să învățăm că scopul unei vieți este iubirea necondiționată, compasiunea, iertarea, sprijinul celorlalți, să învățăm să dezvoltăm o atitudine altruistă față de ceilalți.

Luna în Capricorn și în casa VI implică grija pentru oameni, animale, aici, suntem în slujba cuiva, ne facem datoria, fie că este vorba de muncă, familie, partener, copii, persoane suferinde, iar această Luna Plină ne poate ajuta să raspundem la întrebarea „în slujba cui vrem să fim astfel încât sufletul nostru să nu fie rănit”.

Casa VI activată de eclipsa de Lună pune un accent deosebit și pe sănătatea publică, administrație publică, sindicate, servicii municipale, servicii casnice, armată, poliție, produse alimentare, condiții salariale, ocuparea forței de muncă.

Axa eclipsei lunare are două descărcări tensionate, care trezește spiritul războinic al semnului Berbecului, ceea ce crește în curând riscul de conflicte militare noi. Acestea pot semnifica formarea două tabere, astfel încât, una va pleda pentru soluționarea pașnică a tuturor problemelor contestate, asociată cu planetoidul Chiron, iar cealaltă, simbolizată de Lilith, va milita pentru ostilități active. Un scenariu similar poate fi reflectat în țările sfâșiate de presiunea structurilor de putere și de rezistența maselor, în special, în statele americilor de Nord și Sud, deoarece anume acolo va fi vizibilă cel mai bine eclipsa parțială de Lună.

Dacă să vorbim de reprezentanții tipici ai semnelor zodiacului, cel mai acut la această eclipsă parțială de Lună vor reacționa nativii semnelor cardinale – Berbecii, Racii, Balanțele și Capricornii. Ei pot deveni inițiatori de procese destructive în viața lor, în special Berbecii, deoarece tranzitul lui Marte și Lilith trece prin semnul lor solar.

Reprezentanții tipici ai crucii mutabile – Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii, sunt atenționați să evite vizitarea locurilor aglomerate. Setea de sociabilitate le poate cauza probleme grave, atât lor, cât și celor apropiați.

Cel mai puțin afectați de eclipsă vor fi nativii semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător. Dimpotrivă, ei pot primi daruri neașteptate ale destinului.

Momentul eclipsei lunare este considerat foarte favorabil pentru începutul unui ciclu de vindecare al organismului, precum și pentru ieșirea din cercul de dependență emoțională severă.

Autor: Sergiu Iordachi, astrolog

Foto: Facebook.com/SergiuIordachi


*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA