Pe 21 iunie la ora 09:40:04 dimineață, de ziua solstițiului de vară, avem un fenomen astronomic extraordinar – Eclipsa inelară de Soare. O eclipsă solară inelară se întâmplă atunci când Luna acoperă centrul Soarelui, lăsând marginile exterioare vizibile ale Soarelui să formeze un „inel de foc” sau un spațiu inelar în jurul Lunii.

Faza inelară a eclipsei solare din 21 iunie va fi vizibilă în anumite țări din Africa, precum Republica Centrafricană, Congo, Sudanul de Sud, Etiopia și Eritrea, în Asia – sudul Arabiei Saudite, Yemen, Oman, sudul Pakistanului, nordul Indiei și sudul Chinei. La Chișinău Soarele va avea o acoperire de aproximativ 3,5% în momentul de maximum al eclipsei.

Din punct de vedere astrologic, o eclipsă solară are un sens fatidic și aproape că nu se supune controlului uman. Ea stimulează o criză în conștiința noastră, ne schimbă atitudinile interioare și aduce evenimente dictate de circumstanțe externe.

Citește și: Mai multe zodii încep vara cu dreptul. Horoscopul lunii iunie, dezvăluit de astrologul Sergiu Iordachi

Eclipsa solară deschide un nou ciclu de viață de 18 ani

Prin urmare, la orizont se poate ivi o nouă perspectivă, iar ceva important să înceapă să-și piardă semnificația anterioară și să se îndepărteze. Cu toate acestea, în momentul eclipsei solare e nevoie să fim prudenți și să nu ne avântăm în proiecte noi, oricât de promițătoare ar părea. Să nu facem o alegere finală și nici să nu luăm angajamente finale. Dacă eclipsa lasă o alegere pentru noi, toate deciziile importante ar trebui amânate cu o săptămână după aceasta. În acest moment, nu deținem întreaga informație, iar pentru grabă va trebui să plătim mai târziu.

Eclipsa solară inelară din 21 iunie face parte din „coridorul” de eclipse cuprins între 5 iunie și 5 iulie. Atenție! Ideile, propunerile, proiectele și oamenii care intră în viața noastră în acest „coridor” devin o parte a vieții noastre pentru o lungă perioadă de timp.

Această eclipsă inelară solară are loc exact cu jumătate de an înainte de conjuncția Jupiter cu Saturn din 21 decembrie 2020, când va începe realizarea celor mai importante scenarii geopolitice pentru două decenii înainte. Acest tip de eclipsă devine adesea o trambulină de lansare simbolică pentru mulți lideri carismatici și partidele pe care le conduc, capabili să unească și să conducă întregul electorat de protestatari.

În atichitate o astfel de eclipsă era considerată periculoasă, deoarece Luna în acest moment se află în apropierea apogeului orbitei ei, la maximum distanță de Pământ. Și anume cu apogeul orbitei lunare este asociată ideea așa-numitei Luni Negre, care semnifică întruchiparea celor mai rele și chiar demonice calități ale naturii umane.

Eclipsa solară are loc în primul grad al semnului Racului în Casa XI a horoscopului

Acest grad semnifică fanteziile sterile și teama de schimbare care vine de la cei aflați la putere, dar și erorile sistemice cu consecințe fatale care pot fi comise de cei care sunt învestiți cu puteri enorme. Eclipsa de Soare în semnul de domiciliu al Lunii determină timpul emoțiilor puternice, comportamentelor extreme sau mascarea, blocarea reacțiilor emoționale, hipersensibilitate și vulnerabilitate, iar ca urmare – traume psihice grave. Cufundându-se în experiențele lor interioare, mulți oameni tind să se comporte nesăbuit într-un astfel de moment. Prin urmare, este recomandabil să fim raționali, să controlăm emoțiile și să manifestăm răbdare pe parcursul întregii etape a efectelor adverse ale eclipsei inelare solare, care vor dura până la sfârșitul lunii iulie.

Această eclipsă solară ne îndeamnă să ne gândim la familie, cămin, copilărie, obiceiuri, tradiții, moșteniri de familie, proprietăți imobiliare, popor, suflet, la un fundament care să ne dea siguranță și stabilitate. De asemenea, să să ne dăruim și să dorim să ajutăm parinții, frații, copiii, rudele, să manifestăm altruism și toleranță față de aceștia, să ne organizăm propria gândire pentru a fi mai bine ascultați de ceilalți. Să învățăm să respectăm opiniile celorlalți, să comunicăm deschis, natural, sociabil. În casa XI, eclipsa de Soare în Rac ne vindecă sufletul, speranțele deșarte, relațiile noastre, ne aduce prietenul plin de bunăvoință, protectorul necesar, recompense neașteptate.

Eclipsa solară are loc pe Nodul Nord Lunar în Casa XI

Prin urmare, cu cât vom renunța mai repede la modelele, atitudinile și lucrurile vechi din viața noastră, cu atât situațiile noi și persoanele noi vor fi atrase mai ușor în viața noastră. Este timpul construirii unor noi modele de a ne manifesta ca om, începutul unor noi moduri de a ne iubi și accepta și de a-i iubi și accepta pe ceilalți, de a fi cu familia, de a relaționa cu părinții, de a fi cu prietenii, de a lucra și colabora cu colegii.

Nodurile lunare se află pe axa Gemeni – Săgetător în casele XI – V

Această poziție a nodurilor lunare ne indică prezența în caracterul nostru a selectivității înguste, a abordării evaluative a situațiilor și oamenilor. În horoscopul acestei eclipse Nodul Sud Lunar se află în Săgetător în casa V, casă care guvernează persoana iubită, copiii, relațiile cu aceștia și educația lor, nașterea la femei, timpul liber, divertismentul, dezvăluirea abilităților și a libertății de acțiune, inițiativa și întreprinderea, riscul, dorința de a fi observat și apreciat în societate. Această poziție nodală semnifică că noi alegem doar ceea ce avem nevoie și ce este util, ceea ce pare adecvat sau de prestigiu, și renunțăm la restul. În același timp, ne lipsește foarte mult ceea ce avem nevoie. Suntem obișnuiți să ne bazăm doar pe autorități recunoscute, ne lipsește democrația, de aici și snobismul. Uneori manifestăm credință excesivă în ceva, incapacitate de a pune la îndoială corectitudinea familiarului.

Provocarea pe care ne-o aduce eclipsa prin aportul Nodului Nord Lunar în Casa XI în Gemeni constă în a învăța să punem la îndoială lucrurile din punct de vedere al rezonabilului, a învăța să auzim și să ținem cont de părerile celorlalți, să fim mai atenți și rezonabili la oamenii și faptele din apropiere și să abandonăm ideea propriei noastre exclusivități. Să încercăm să profităm de toate posibilitățile pe care le pot oferi prietenii, consilierii, aliații și protectorii noștri, ghizii spirituali, puterea noastră în cadrul unui grup și puterea unui grup, speranțele, visele și idealurile noastre, umanismul, urmărirea adevărului și munca pentru viitor.

Punctul de eclipsă este în careu cu conjuncția Marte cu Neptun în Pești

Aspectul la nivel de mapamond, indică pericol pe apă și de la apă, naufragiu, ploi torențiale, inundații, aluviuni, furtuni, scurgeri de gaze, degenerarea de războaie civile, atacuri neașteptate. În ce privește afacerile, situația în această sferă către sfârșitul lunii iunie se calmează, începe să se recupereze și să se pună pe picioare odată cu intrarea Martelui în Berbec.

Eclipsa solară este și în inconjuncție cu Saturn retrograd în Vărsător în Casa VI

Aspectul cere să avem încredere în vocea interioară, pentru a trece cu bine provocările acestui moment ce ne plimbă între dorința de securitate, stabilitate, casă, familie ale Racului și restricțiile, obligațiile, carierele, funcțiile, guvernate de Saturn. Responsabilitățile gestionate greșit în trecut și care trebuie corectate sunt în asociere cu munca, proiectele profesionale, angajații și angajatorii, sistemul medical, echipamentele medicale, asumarea responsabilităților și sarcinilor de la locul de muncă, problemele de sănătate, grija pentru cei apropiați, metodele de tratament și de îngrijire a pacienților.

Punctul de eclipsă se află în conjuncție cu steaua Menkalinan, care este asociată cu ruină, rușine, nenorocire, schimbări neașteptate, pericole generate de electricitate, fulgere, pericole în război, împușcătură, înjunghiere, tăieturi, lovitură de fulger în timpul furtunii.

Dacă să vorbim de reprezentanții tipici ai semnelor zodiacului, cel mai acut la această eclipsă inelară de Soare vor reacționa nativii semnelor crucii cardinale – Racii, Balanțele, Capricornii și Berbecii. Pentru ei, fiecare greșeală gravă făcută în acest moment poate avea consecințe fatale. Ei ar trebui să se abțină de la ispitele asociate cu mânia și violența. Reprezentanții tipici ai crucii mutabile pot simți, de asemenea, consecințele evenimentelor turbulente din această perioadă – Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii. În mod inevitabil, aceștia pot fi atrași în situații neplăcute ca martori oculari. Cel mai puțin afectați de eclipsă se vor dovedi a fi nativii semnelor așa numitei cruci fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător.

În cazul în care în harta natală a dvs. punctele angulare ale solstițiilor și echinocțiilor nu sunt marcate de grupuri de planete, actuala eclipsă inelară solară va trece aproape neobservat. Deoarece eclipsele pentru multe persoane au consecințe fatale, astrele recomandă ca în această perioadă de evitat începerea proiectelor de afaceri serioase, înregistrarea unei companii, căsătorii. Dar pentru cei care doresc să pună capăt căsătoriei lor, să rezilieze contractul de serviciu sau să scape de dependență, timpul este potrivit pentru astfel de acțiuni.

Autor: Sergiu Iordachi, astrolog


*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA

Vezi și: Nistru între Mărcăuți și Molovata – o frumusețe ademenitoare, greu de descris. Imagini fabuloase de la înălțimea unei stânci (Foto)