Fluviul Nistru desparte ca un scut albastru satele Mărcăuți de Molovata Nouă și Molovata Veche, din raionul Dubăsari. Când îți arunci privirea spre albia râului din vârful unei stânci, pare că vezi o mare șerpuită, dar liniștită, pe alocuri străbătută de bărcuțe mici cu oameni-puncte. Cristina Tocan a surprins prin obiectivul aparatului său o frumusețe de nedescris. Imaginile vorbesc de la sine.

Săptămâna trecută am descoperit împreună unde în Moldova trăiesc pelicani. Locația este o adevărată oază de liniște cu o floră și faună impresionantă, găzduită de Lacul Beleu.

Astfel, ne-am convins încă o dată că țara noastră ne poate oferi priveliști greu de descris prin cuvinte, dar care merită văzute cu ochiul liber. Până atunci, vă invităm să descoperiți o nouă și fascinantă vedere asupra Nistrului așa cum a captat-o fotografa Cristina Tocan.

„Satul Mărcăuți a fost descoperit de către prietenii noștri, câțiva ani în urmă, când au zburat cu parapanta. Ne-au tot împărtășit impresiile despre natura frumoasă și locurile pitorești de acolo. Astfel într-un weekend nu am mai rezistat și #Neampornit să explorăm locația.

Odată ajunși pe loc, am realizat că stâncile și peisajele de la Mărcăuți pot concura cu Orheiul Vechi!”, povestește tânăra. Impresionată de cele văzute, Cristina a reușit să surprindă imagini și stări ce îți taie respirația.

„Bătrânul Nistru scaldă frumos satele Molovata Nouă și Molovata Veche. În zonă sunt foarte multe bărcuțe cu motor și oamenii au posibilitatea să facă un tur pe apă. În timp ce savuram din priveliști am avut ocazia să vedem și un grup de oameni care practicau kayaking – pluteau frumos pe apă împreună cu instructorul.

Am ales un locușor frumos de pe o stâncă și am rămas pierduți în zare… Frumusețea este de nedescris!”, declară Cristina.

Mai multe imagini în galeria foto. Nu uitați să respirați:

Foto credit: Cristina Tocan


*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA