Anul acesta călătoriile noastre se vor rezuma, cel mai probabil, la locurile frumoase de acasă. Și asta, credem noi, este un lucru bun. Acum avem ocazia să descoperim locurile pitorești de acasă și credeți-ne avem ce vedea. 

Astăzi vrem să vă arătăm un colțișor superb, mai exact Lacul Beleu de la sudul Moldovei – oază de liniște și mult verde, departe de gălăgia orașului.

Lacul Beleu este situat pe cursul râului Prut și este unul dintre  cele mai mari lacuri naturale din Republica Moldova. Lacul Beleu, parte componentă a rezervației științifice „Prutul de Jos”, este situat în partea de sud-vest a Republicii Moldova, în cursul inferior al Prutului, între localitățile Slobozia Mare și Văleni, raionul Cahul, la 204 km de orașul Chișinău, pe drumul național R34.

Fotografa Cristina Tocan a fost acolo și a făcut câteva fotografii și ne-a povestit despre această aventură frumoasă: 

„De când am ieșit din carantină am început să descoperim Moldova împreună cu o gașcă de prieteni. Pe Google am găsit imagini de la Lacul Beleu și am rămas impresionați de fauna și flora de acolo. Ne-am decis să mergem într-un weekend de asta am telefonat din timp la Cahul la Rezervația Știintifică Prutul de Jos și am anunțat că venim în vizită la ei. Un domn tare drăguț și pasionat de munca lui ne-a întâlnit la intrare în satul Văleni și ne-a condus spre locație. Mașina am lasat-o în ograda la ei, acolo unde au oficiul și le-am achitat 20 lei/persoană.

 

Am primit instrucțiuni despre rezervație, despre ceea ce putem întâlni în drum – șerpi foarte prietenosi și broaste jucăuse ceea ce ține de păsări ne-au lăsat pe noi să le descoperim – cocostârci, pelicani, gâște și rațe sălbatice … a fost WOOOOOW !!!! (spun doar ceea ce am recunoscut).

 

Eu cred că prima dată am văzut atâția cocostârci împreună. Pelicani, în jur de o mie, din păcate n-am reușit aproape să îi vedem pentru că erau în mijlocului lacului. În schimb alte multe alte păsări s-au lăsat admirate. Impresiile despre această rezervație au fost peste așteptări”, a povestit Cristina.

*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

Distribuie articolul: