Ai poftă de ceva bun, la masa de prânz sau la cină? Îţi recomandăm această salată de farfalle cu somon care este o reţetă simplă şi delicioasă. Îţi poţi face mai multă, suficient cât să îţi ajungă şi a doua zi, la birou!

Ingrediente:

  • 100g farfalle
  • 1 litru apă
  • o linguriţă sare
  • 100g mazăre congelată
  • 1 gălbenuş crud
  • 1 gălbenuţ fiert
  • o linguriţă muştar
  • o lingură zeamă de lămâie
  • 100ml ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri cu vârf de iaurt grecesc
  • sare şi piper după gust
  • 100g porumb
  • 150g somon afumat

Preparare:

  1. Farfalle se pun la fiert în apă clocotită. Se fierb 8 minute, apoi se scurg şi se spală cu apă rece.
  2. Se fierbe mazărea până când boabele sunt moi. Se scurge apoi de zeamă bine de tot.
  3. Se face maioneza din cele două gălbenuşuri, muştar şi zeama de lămâie. Apoi se adaugă uleiul, în fir subţire. Se condimentează după gust, apoi se adaugă iaurtul grecesc sau smântâna.
  4. Într-un bol se amestecă pe rând toate ingredientele: mazărea fiartă şi scursă, maioneza, farfallele, iar maioneză, porumbul scurs bine şi somonul afumat.
  5. Se mai poate stropi cu lămâie, după gust.
Poftă bună!
Foto: Google.com

Distribuie articolul: