Deși vara ne pune la dispoziție o sumedenie de fructe și legume, perfecte pentru a prepara noi bucate, deseori nu mai știm cu ce delicii să ne surprindem familia. Vedeți mai jos cum se pregătesc roșiile umplute, o rețetă simplă, delicioasă și... care nu vă va goli buzunarele.


Ingrediente:

-1 kg roșii

-500 g carne tocată

-100 g ceapă

-100 g cașcaval

-1 legătură mică de pătrunjel

-sare

-piper

-ulei

capture-20170816-122515

Mod de preparare:

1.Se curăță ceapa și se taie mărunt. Se prăjește în ulei, aproximativ 5 minute, până devine transparentă.

2.Se adaugă carnea tocată și se amestecă. Se ține la foc 10 minute, amestecând periodic.

3.Se taie partea de sus a roșiilor, sub forma unui capac și se scoate miezul cu ajutorul unei lingurițe.

4.Se toacă mărunt pătrunjelul, iar cașcavalul se trece printr-o răzătoare mică.

5.Peste carne se adaugă verdeața și câteva linguri de miez de roșii. Se asezonează cu sare și piper și se amestecă. Se prăjește totul încă 5-10 minute, până când este gata carnea.

6.Se umplu roșiile și se asează într-o formă de copt. La final, fiercare roșie se acoperă cu cașcaval. Se dau la cuptorul încălzit la 150 de grade pentru 15-20 de minute.

Roșiile umplute sunt gata! Poftă mare să aveți!

Foto: captură imagine