Deşi are multe ingrediente, această plăcintă poate fi considerată ca fiind una accesibilă pentru orice buzunar. Unde mai pui că este şi foarte delicioasă, iar toţi ai casei, cu mic cu mare, se vor aduna în jurul mesei!

Ingrediente (3-4 porţii)

Pentru aluat

  • 250 g făină
  • 1 linguriţă sare
  • 60 g unt moale
  • 100 ml apă rece

Pentru umplutură

  • 500 g piept de pui
  • 2 cartofi roşii
  • 3 linguri ulei
  • 250 ml smântână
  • 1 lingură făină
  • 100 g caşcaval
  • 4 castraveciori
  • 3 cepe mici
  • 50 ml vin alb
  • 4-5 linguri pesmet
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cerni făina pe planşetă, faci o adâncitură în mijlocul ei, adaugi untul, un praf de sare şi amesteci până se obţine un aluat nisipos. Adaugi câte puţi­nă apă rece şi frămânţi energic, până se formează un aluat omogen, elastic şi vârtos, pe care îl laşi la frigider 30 de minute.Căleşti ceapa tăiată în sferturi în ulei amestecat cu două linguri de apă, la foc mic. Adaugi cartofii tăiaţi cuburi (spălaţi bine şi nu curăţaţi de coajă), pieptul tăiat cuburi şi continui călirea încă 2-3 minute.

Adaugi apoi vinul, castraveciorii tăiaţi bucăţi, sare şi piper, după gust. Laşi să fiarbă până când se pătrunde bine carnea şi scade lichidul. Laşi să se răcească şi amesteci totul cu smântâna, făina şi caşcavalul ras. Întinzi două foi. Cu una tapetezi forma de plăcintă, cu pereţi cu tot. Presari pesmet, apoi torni umplutura şi acoperi cu cea de-a doua foaie. Ungi deasupra cu unt topit şi introduci plăcinta la cuptor pentru circa 45 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra. O serveşti caldă sau rece.

Sursa

Distribuie articolul: