Cauți o rețetă pentru cina care să fie și rapidă și ușor de pregătit, dar mai ales cu adevărat savuroasă? Sigur știi rețeta originală de paște Carbonara! Dar ce s-ar putea să nu știi e rețeta de pui carbonara cu smântână și bacon, o adaptare delicioasă a faimoasei rețete italiene. 

Ingrediente:

  • 100 g bacon
  • 2 căței usturoi
  • 2 linguri unt
  • 400 buc piept pui
  • 4 ouă
  • 150 g parmezan
  • 300 ml smântână pentru gătit
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

Preparare:

1. Frige pieptul de pui tăiat felii și presărat cu sare, într-o tigaie, în 2 linguri de unt, până când se rumenește uniform.
2. Odată rumenit, scoate puiul și toacă-l cuburi mari, iar în tigaia folosită frige baconul pentru 2-3 minute.
3. Adăugă usturoiul mărunțit, lasă-l un minut, apoi adăugă ouăle bătute amestecate cu smântână pentru gătit și 100 g parmezan.
4. Omogenizează sosul obținut și lasă-l să scadă un minut, apoi adu puiul înapoi peste sos.
5. Potrivește de sare și piper, ținând cont că parmezanul este deja sărat și servește puiul carbonară pe un pat de paște fierte conform indicațiilor de pe ambalaj.