Nu numai că este mai bogată în calciu decât laptele natural de vacă, dar conopida este o legumă foarte sănătoasă și gustoasă. În combinație cu pieptul de pui este o mâncare minune atât pentru adulți, dar mai ales pentru copii și proaspete mămici. Vă propunem o rețetă ușor de preparat care poate fi consumată atât la prânz cât și la cină. 

Ingrediente:

  • 2 bucăți mici de piept de pui,
  • un ardei gras galben,
  • 100 g șuncă presată,
  • 100 g mozarella,
  • 2 linguri pătrunjel tocat,
  • sare,
  • piper,
  • un morcov mic,
  • 10 roșii cherry,
  • o conopidă de circa 600 g,
  • 3 căței de usturoi,
  • 3 linguri ulei de măsline,
  • zeama de la jumătate de lămâie,
  • o legătură de mărar.

Preparare:

Conopida se spală, se curăță de frunzulițe și se desface în buchețele, după care se opărește în apa clocotită cu sare pentru aproximativ 5 minute, apa în care s-a fiert deja morcovul. Se scot și se lasă la răcorit.
Pieptul de pui se dezosează și se spală. Se face câte o tăietură pe lungime astfel încât să se obțină în fiecare jumătate un buzunărel care se umple cu șunca, mozarella și ardeiul tocate mărunt, condimentate cu sare, piper și pătrunjel verde.
Se prinde tăietura cu scobitori, se sărează și se pipărează fiecare piept umplut și se prăjește pe ambele fețe pe grătarul încins.
Se pregătește garnitura din morcovul tocat mărunt și conopida, care se încing timp de 3-4 minute într-o tigaie cu câteva linguri de ulei, împreună cu roșiile cherry. Se adaugă usturoiul zdrobit se închide focul și se lasă la răcorit. Se potrivește cu sare și piper, se adaugă mărarul verde și zeama de lămâie după gust.
Pofta buna!
Sursa: Gustos.ro