Dietologul Natalia Zubareva a făcut o tradiție din a împărtăși în spațiul virtual recomandări de preț, dedicate celor care își doresc un corp tonifiat și sănătos. În cea mai recentă mărturie a sa, nutriționista dezvăluie ce produse alimentare trebuie ignorate dimineața.

zubareva„1.Dulciurile, pentru că pancreasul nu e pregătit de dimineață și nu funcționează așa cum ar fi nevoie. Pentru acest organ va fi extrem de problematic să asimileze o doză majoră de zahăr, ajunsă în organism împreună cu o bucată de tort. Asta va crea nu doar probleme viitoare de funcționare a pancreasului, ci și o scădere a activității cerebrale pe parcursul zilei. Vă va fi mai greu să vă concentrați.

2.Cafea, pe stomacul gol. Asta cauzează un nivel sporit de cortizol – un fenomen nedorit. Beți cafea, însă după mâncare. Peste 40-50 de minute.

3.Legume și fructe proaspete. Acidul pe care îl conțin, poate irita mucoasa gastrică. Consumându-le pe stomacul gol, riscați să dezvoltați o gastrită. Regula se referă în mod special la persoanele care deja întâmpină probleme ale tractului gastro-intestinal. Alintându-vă cu o salată pe stomacul gol, veți putea resimți un disconfort sau senzația de balonare pe întreg parcursul zilei. Fresh-urile din legume proaspete, băute pe stomacul gol, promovează dezvoltarea „pietrei”, iar fructele cu index glicemic înalt pot crea salturi nedorite ale glucozei și insulinei, sporind senzația de foame după 2 ore de la masă.

4.Apa rece. Apa nu trebuie să fie rece în niciun caz, întrucât împiedică circulația normală a sângelui și încetinește metabolismul.

5. Carnea roșie. În general, carnea este un produs care se digeră foarte greu, iar dimineața – în mod special. Organismul are nevoie de multă energie pentru digestia unei bucăți de carne, de acea un astfel de dejun va spori senzația de somnolență pentru câteva ore.

6.Produse ce conțin drojdii. Consumate pe stomacul gol, acestea provoacă balonarea și disfuncțiile digestive.

7.Uleiul de in, uleiul de pește și alte adaosuri, cu excepția medicamentelor care se administrează strict pe stomacul gol”, spune nutriționista.

Foto: instagram.com/nessa.gallant, instagram.com/doctor_zubareva

Distribuie articolul: