Luptătoarea Irina Rîngaci, în vârstă de 20 de ani, care timp de aproximativ opt ani de când practică acest sport, a fost dublă vice-campioană europeană, dublă premiantă cu bronz la campionatul mondial, a primit locul 4 la jocurile olimpice, de patru ori campioană, de două ori campioană europeană, și mondială la tineret, acum a reușit o performanță fără precedent în sportul moldovenesc, a devenit campioană mondială la seniori.

Tânăra a făcut o premieră absolută pentru țara noastră, a câștigat medalia de aur la competiția de la Oslo, Norvegia.

„Cred că, cuvintele aici sunt de prisos, vă las și pe voi să vă bucurați împreună cu mine de acest câștig important din cariera mea”, a scris Irina pe pagina sa de Instagram.

Sportiva originară din satul Sărățica Veche, raionul Leova, a învins-o în finala categoriei de până la 65 de kilograme pe reprezentanta Japoniei Miwa Morikawa cu scorul de 8-6.

„Aur pentru Republica Moldova! Irina Rîngaci, campioană mondială. Sportul din Republica Moldova înregistrează o performanță istorică. (…) Este al patrulea titlu de campioană obținut de Irina în 2021 după 2 europene (tineret și senior) și unul mondial (tineret).

Felicitări Irina! Felicitări antrenorilor Andrei Chiperi, Petru Chiperi și Anatol Guidea!”, a scris Constantin Codreanu, deputat român.

Și președinta țării Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare pentru campioana: „ Impresionantă performanța luptătoarelor noastre la Campionatul mondial pentru seniori din Oslo! Irina Rîngaci, sportiva de numai 20 de ani din Leova, ne-a făcut mândri de țara noastră, câștigând într-o luptă acerbă prima medalie de aur din istoria luptelor libere feminine din Moldova la seniori. Colega ei, Iulia Leorda, a urcat pe podium, adjudecându-și medalia de argint.

Este o mare reușită în istoria sportului moldovenesc și ea se datorează acestor tinere puternice și curajoase. Ele au demonstrat că imposibilul poate fi posibil prin muncă, ambiție și dedicație. Felicitări campioanelor, felicitări antrenorilor Andrei Chiperi, Petru Chiperi și Anatol Guidea, și felicitări părinților care le-au susținut!”.

Citește și interviul care l-a acordat Irina pentru portalul nostru: Irina Rîngaci – campioană europeană la lupte libere la seniori „Îmi părea un sport doar pentru băieți” (Interviu)

Foto: Instagram/ Irina Ringaci

Distribuie articolul: