Gustul delicios al bucatelor preparete le oferă codimentele alese potrivit. Îți descoperim mai jos un ghid pentru o condimentare corectă a alimentelor pentru ca să fii o gospodină desăvârșită.

Pentru lapte fierbinte adaugă șofran, scorțișoară, cardamon.

Pentru carne: oregano, piper negru și roșu, ceapă, cuișoare, turmeric, oregano, cimbru și chimen.

Pentru copt: vanilie, cuișoare, mac, scorțișoară, semințe de susan, anason stelat, anason, ghimbir,  coajă de citrice, ienibahar, cardamom.

Pentru prepararea cărnii de pui: busuioc, cimbru, maghiran, salvie, rozmarin.

Pentru paștet: cardamom, piper alb, ghimbir, scorțișoara, anason stelat, frunze de dafin, cuișoare.

Peștele se condimentează cu cimbru,frunze de dafin, mărar, piper alb, muștar, ghimbir, ardei iute, ienibahar, coriandru, ceapă.

Pentru compot și sucuri din fructe: scorțișoară, anason stelat, ghimbir, cardamom.

Alimentele preparate la grătar au nevoie de chili, ardei roșu, ghimbir, ienibahar, chimen, cardamom, nucșoare, cimbru, maghiran.

Marinadele se condimentează cu flori de mărar, frunze de dafin, cuișoare, ienupăr.

Prepararea boabelor: coreandru, chimen, menta, asafoetida, piper, ghimbir.

Pentru tocană: cuișoare, ardei roșu, nucșoara, ghimbir, ienibahar, turmeric, piper negru, coriandru, de chimen, muștar, cardamom.
Cartofii se prepară cu coriandru, curry, asafoetida, turmeric.

La prepararea varzei ar fi bine să adaugi semințe de muștar negru, coriandru, de chimen, fenicul.

Distribuie articolul: