Perioada menstruație este una mai neplăcută pentru noi femeile și asta din cauza crampelor dureroase. Aproape 9 din 10 femei au dureri în apropierea perioadei menstruației. Există multe metode prin care încercăm să ne scutim de crampe, fie apelăm la pastile, fie la băi calde sau chiar masaj. 

Specialiștii ne atenționează că nu trebuie să uităm de alimentație în aceste zile pentru că joacă un rol foarte important.

Iată care sunt alimentele pe care să le eviți în timpul menstruației: 

Alimentele prăjite în ulei și multă grăsime,  pâinea albă, pastele, cipsurile și alte sărățele, orezul, terciul cu conținut scăzut de fibre, biscuiți.

Specialiștii ne sfătuiesc să consumăm alimente bio – legume, fructe, care vor ameliora crampele.

Evită grasimile. 

Ține-te cât mai departe de alimentele prăjite în mult ulei sau grasime cum  ar fi cartofii, fast-food-ul, carnea roșie, cașcaval și lactate grase, margarină. Înlocuiește aceste grăsimi cu uleiul de măsline și lactate cu un procent redus de grăsime.

Mâncarea sărată. 

Dacă în fiecare lună ai crampe dureroase atunci trebuie neapărat în perioada menstruală să renunți la mâncarea sărată.

Uită de alunele și semințele cu sare, castraveții murați, maioneză, conserve,

Alimente dulci 

Abținete de la bomboane, băuturi carbogazoase, torturi, și alte alimente ce conțin zahăr rafinat. Le poți înlocui cu miere și fructe proaspete.

Alcoolul 

Vi se poate părea că alcoolul poate ameliora durerea, dar specialiștii susțin că ne vom simți mai rău. Aceștia spun că alcoolul în timpul menstruației vă poate tulbura somnul.

Carnea roșie 

Înlocuiește carnea roșie cu peștele.

Cofeina 

Mai multe detalii află din video-ul de mai jos:

Distribuie articolul: