A venit oficial vara, însă noi avem la activ câteva luni de stat în casă, în care poate anxietatea și teama de incertitudine ne-au distrus motivația de a face sport și ne-au îndemnat să mâncăm mai mult.

Oricare ar fi motivul pentru care te confrunți dintrodată cu un abdomen mai proeminent, iată câte trucuri rapide, care funcționează până a două zi:

1. Combate constipația

Sedentarismul duce la constipație, iar în perioadele în care această își face de cap, abdomenul tău va fi mai umflat. Încearcă să-ți privești atent rutină alimentară și să-ți dai seama ce anume te împiedică să ai scaun regulat, în fiecare zi.

Unele persoană digera mai greu brânză, altele paștele făinoase și pâinea.Iată care e combinația mea preferată de mic dejun pentru a combate constipația: fulgi de ovăz fin+lapte de orez+miez de nuca+căpșune sau afine. Fibrele îți vor regla tranzitul intestinal și te vor menține sătulă pentru mult timp. De asemenea, echilibrează indicele glicemic, astfel încât să nu mai poftești la dulciuri și fast food.

O altă metodă de a scapă de abdomenul umflat este consumarea a 1-2 căni de ceai verde pe zi, pentru că accelerează metabolismul și tranzitul, ajutând la menținerea unui abdomen plat.

2. Hidrateazăte din plin

Dacă nu bei nici măcar câteva pahare de apă pe zi, nu doar că inviți constipația în viață ta, însă îngreunezi toate procesele chimice din organism, devii balonată și mai irascibila. Deși poate crezi că mai multă apă înseamnă un abdomen mai umflat, hidratarea te va ajută de fapt să obții efectul opus, accelerand metabolismul și arderea caloriilor. În funcție de înălțime și greutate, bea cel puțin 1,5 litri de apă pe zi.

3.  o sesiune intensă de sport

Dacă ai nevoie să arăți „țiplă” până mâine, iar abdomenul e sursa lipsei tale de încredere, apelează la o sesiune intensă de sport, de 30-45 de minute. Ideal ar fi să lucrezi toți mușchii, nu doar abdomenul, pentru că antrenorii ne-au confirmat deja că nu putem slăbi doar în partea corpului pe care o lucrăm. Pentru un look conturat și mai puțină grăsime în jurul taliei trebuie să lucrezi cu tot corpul.

4. Folosește un supliment alimentar natural, pe baza de cărbune activ

Acumularea de gaze în intestin poate duce la disconfort și abdomen umflat. În primul rând, ai grijă să reduci consumul de zahăr rafinat și de junk food. Renunta, pe cât posibil, la dulciuri, cartofi prăjiți, pâine albă, și introdu în dietă mai multe salate și proteine din carne slabă.

Dacă ești balonată și ai crampe după fiecare masă, vezi dacă te ajută cărbunele activ. Este natural și absoarbe gazele din intestin, ajutându-te să-ti recapeți starea de bine.

5. Vezi dacă ai nevoie de enzime digestive

 Vezi dacă ai nevoie de enzime digestive Mai ales dacă ești stresată cronic, este posibil că organismul tău să nu producă suficiente enzime care descompun mâncarea. Sfătuiește-te cu medicul tău și vezi dacă nu cumva îți recomandă enzime digestive. Acestea vor înlesni procesul de digestie, eliminând balonarea și senzația de abdomen umflat.

Distribuie articolul: