Cafeaua este cea mai populară băutură la nivel mondial și fără ea, trezitul de dimineață este o adevărată provocare pentru majoritatea persoanelor. Cu frișcă, cu lapte, neagră sau cu arome, cafeaua este nelipsită din meniul zilnic, însă pentru a ne bucura de toate proprietățile acesteia, specialiștii spun că ar trebui să o consumăm întotdeauna fierbinte.

Pentru iubitorii de cafea care preferă să se bucure de gustul acesteia imediat după ce s-a răcit sau chiar să o consume adăugând câteva cuburi de gheață, mai ales în zilele călduroase de vară, oamenii de știință nu au vești tocmai bune. Cercetătorii sunt de părere că o cafea fierbinte oferă mai multe beneficii organismului, în comparație cu una rece.


De ce ar trebui să consumi cafeaua întotdeauna fierbinte?
Studiile specialiștilor au arătat că o cafea fierbinte conține un nivel mult mai ridicat de antioxidanți, iar acest lucru se datorează tehnicii de preparare. La această concluzie au ajuns chimiștii de la Universitățile Philadelphia si Thomas Jefferson, menționând că atunci când are o temperatură ridicată, cafeaua poate ajuta la pomparea oxigenului la nivelul corpului. În plus, specialiștii spun că o cafea fierbinte poate reduce riscul de a dezvolta diabet, depresie sau chiar cancer, potrivit dailymail.co.uk.

Pe lângă faptul că este bogată în antioxidanți, studiile realizate de-a lungul timpului au arătat că un consum regulat de cafea poate îmbunătăți memoria, poate influența într-un mod pozitiv starea de spirit și chiar poate asigura o mai bună funcționare a ficatului.