Nu doar cafeaua are proprietatea de a te trezi dimineața. Există câteva trucuri care te vor ajuta să te revigorezi și să te simți plină de energie.
Dacă te-ai trezit fără pic de energie poți să încerci aceste trucuri rapide, oferite de eva.ro, ca să te simți revigorată și să te apuci de muncă:

Apa rece

Un duș cu apă călduță încheiat cu un jet de apă rece are un efect revigorant și este foarte indicat dimineața. Dacă timpul nu îți permite și trebuie să fugi la muncă, atunci poți să te speli pe față cu apă rece de mai multe ori ca să simți că te-ai trezit. Folosește acest truc în diminețile în care te trezești fără pic de energie!

Alege ceva portocaliu

Această culoare are un puternic efect revigorant asupra noastră, explică Leatrice Eiseman, directorul executiv al Institutului Pantone care este autoritatea internațională în domeniul culorilor și a sistemelor de culori. Practic, potrocaliul este asociat cu energie, iar corpul nostru va răspunde în acest fel, susține specialistul citat de realsimple.com.

Poartă un capot portocaliu, îmbracă o rochie portocalie, bea un suc de portocale sau folosește o saltea portocalie pentru stretching-ul de dimineață. Mai poți chiar să-ți bei cafeaua dintr-o cană portocalie ca să simți cum te umpli de energie și poftă de viață.

Un exercițiu din yoga îți dă energie

Cobra este o postură din yoga care are un efect puternic asupra corpului, umplându-l de energie, explică antrenorul de yoga Kerri Axelrod.

Așază-te pe burtă pe saltea sau covor, plasează mâinile în dreptul pieptului, încordează posteriorul și picioarele în timp ce împingi în mâini ca să ridici trunchiul. Inspiră și expiră pe nas de mai multe ori, ținând ochii închiși și concentrându-te doar pe respirație. Menține postura timp de 30 de secunde, după care poți să o repeți de câte ori simți nevoia.

Pune muzica ta preferată

Folosește-te de efectul benefic pe care îl are muzica asupra psihicului. Pune la calculator sau la televizor muzica ta preferată care știi că te umple de energie și te binedispune. Este unul dintre cele mai eficiente trucuri ca să te umpli de energie și stare de bine de la primele ore ale dimineții.

Indiferent de genul muzical pe care-l asculți, muzica are capacitatea de a ne conferi o stare de bine.

Folosește uleiurile esențiale

Cercetările arată că uleiul esențial de citrice sau rozmarin are un efect revigorant și energizant asupra corpului. Poți să folosești câteva picături din uleiul preferat pe care să le pui în cadă în timp ce faci duș. Astfel, aburii din din baie vor dispersa mirosul plăcut care te umple de energie. Mai poți să folosești aceste uleiuri pentru candelă și să pui câteva picături peste

SURSA

Foto: Atgbcentral.com

Distribuie articolul: